29 okt 2024 klocka 10.00 - 15.00

En kommun fri från våld - Inledande informationsdag för chefer och politiker

Händer från flera personer samlade i en ring

I höst inleds den våldspreventiva satsningen En kommun fri från våld i fyra av länets kommuner. Satsningen består av flera utbildningstillfällen och ett parallellt arbete där kommunerna själva tar ett helhetsgrepp kring våldsförebyggande arbete. Först ut är en informationsdag för politiker och chefer!

Uppstart i arbetet med våldsprevention

I höst tar Alvesta, Lessebo, Markaryd och Uppvidinge kommuner ett helhetsgrepp om arbetet mot våld, genom den våldspreventiva satsningen En kommun fri från våld. Att det våldspreventiva arbetet är förankrat hos politiker och chefer är av största vikt och en förutsättning för kommunens arbete framåt. I samband med uppstart av utbildningen, som anordnas av Länsstyrelsen och hålls av MÄN, erbjuds därför en informationsdag för politiker och chefer. Den grund som läggs under informationsdagen stärker förutsättningarna för det fortsatta arbetet i kommunerna och ökar möjligheterna till ett effektivt och konstruktivt arbete för de medarbetare som sedan utses att gå den fortsatta processledarutbildningen.

Dagens innehåll

  • Grundläggande kunskaper i våld och våldsprevention, och att röra sig mot ett mer sammanhållet kunskapsbaserat förebyggande arbete.
  • Organisation och styrning – att tydligt fördela uppdrag och mandat – ansvar för implementering och uppföljning av arbetet.
  • Bygga hållbara strukturer och en hållbar organisation, vilka är framgångsfaktorerna.
  • Visionen, En kommun fri från våld - ett långsiktigt utvecklingsarbete.
  • Readiness – grundläggande förutsättningar, kartläggning av våldet, ökad förståelse för våldet och kommunens behov.

Om En kommun fri från våld

En kommun fri från våld är ett långsiktigt arbete som inleds med en processledarutbildning. Satsningen riktar sig till kommuner som vill komma i gång med ett effektivt, långsiktigt och kunskapsbaserat våldsförebyggande arbete. Konceptet och arbetssättet är framtaget av organisationen MÄN.

Var:
Residenset i Växjö
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
18 okt 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 50 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 18 oktober klockan 23.30.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss