29 jun 2024 klocka 10.00 - 13.00

Öppen residensträdgård

Närbild på blommande växt med residensets trädgård i bakgrunden.

Har du sett den fina innergården bakom residenset? Om inte kan du passa på att titta in nu när landshövding Maria Arnholm bjuder in till Öppen trädgård. Flanera runt, njut av blommorna och ta en kopp kaffe.

Som en del i konceptet ”Öppet residens” öppnar landshövdingen upp residensets trädgård för allmänheten. Vid varje Öppet hus eller Öppen trädgård uppmärksammar vi en av länets kommuner lite extra. Den här gången är det Uppvidinges tur.

Program

Du kan promenera runt i trädgården och se vad som växer här och ta en kopp kaffe från Tadah kafferosteri med tilltugg som Ia Ahlsgård, husföreståndare på residenset, står för.

Julia och Michael Skentelbery från Tadah finns på plats och berättar om rosteriet, specialkaffe och sin butik i Uppvidinge.

Tessan Nordeman från Bigård Birgitta kommer att prata om bin och deras viktiga betydelse i vår natur och du får möjlighet att kika på den bikupa som finns i residensets trädgård.

Företagen Profilgruppen, Sweden Zipline, Elitfönster och Alstermo Bruk finns på plats och pratar om sin tillverkning och kulturhistoria.

Kulturskolan ska ha en "pysselstuga" där barn (och vuxna) kan tillverka och måla blommor och insekter av till exempel kräppapper. Uppvidinge Konst- och kulturförening visar alster i trädgården och Amo handboll har en mini-handbollsskola och visning på torget.

Från Uppvidinge kommun kommer bland annat kommunstyrelsens ordförande Simon Bring att berätta om vad som händer i kommunen och från Länsstyrelsen Kronoberg kommer bland andra landshövding Maria Arnholm att vara på plats.

Var:
Residensets trädgård, ingång från Stortorget.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss