• Det råder eldningsförbud i Kronobergs län från och med klockan 12 den 23 maj 2024. Currently there is a fire ban throughout Kronoberg County. Im Moment gibt es in der ganzen Provinz Kronoberg ein Feuerverbot.

Aktuella varningsmeddelanden i Kronobergs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

16 apr 2024 klocka 09.00 - 15.30

Kunskapsdag - Nationella minoriteter

bild av ett collage nationella minoriteters flaggor

Nationella minoriteters rättigheter i Kronoberg och Kalmar län.

Välkommen till en dag som bjuder på kunskapshöjande information, erfarenhetsutbyte och dialog kring hur vi lokalt och regionalt kan stärka och utveckla arbetet med våra nationella minoriteter.

Hur förankrar vi vårt minoritetsarbete i hela verksamheten? Finns det möjligheter och behov till samverkan inom och mellan verksamheterna? Det och mycket mer kommer vi att diskutera under dagen.

Mötet riktar sig till tjänstepersoner och förtroendevalda i Kronoberg och Kalmar läns kommuner och regioner. Mötet är en del av projektet ”Kommuner och regioner utanför förvaltningsområdena för finska, meänkieli och samiska”.

Arrangör är Länsstyrelsen i Stockholm och Sametinget i samarbete med Region Kalmar län samt Länsstyrelserna i Kronoberg och Kalmar län.

Fika och lunch ingår i programmet. Meddela jenny.mathew@lansstyrelsen.se om du har kostpreferenser!

För frågor kring projektet: sanna.rantamaki@lansstyrelsen.se

För frågor kring möteslogistik: jenny.mathew@lansstyrelsen.se

Var:
Landshövdingens residens, Västra Sjögatan 3, Kalmar
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
10 apr 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss