05 mar 2024 klocka 09.00 - 15.00

Regionalt kommunmöte om invasiva främmande arter

Jätteloka. Foto: MOSTPHOTOS

Länsstyrelserna i Blekinge, Kalmar och Kronoberg bjuder gemensamt in kommunerna i länen till en dag med information och erfarenhetsutbyte kring invasiva främmande arter.

Den 5 mars 2024 välkomnar vi dig som arbetar på en kommun i Blekinge, Kalmar eller Kronobergs län till Växjö, för en gemensam dag med fokus på invasiva främmande arter. Syftet med dagen är att informera, utbyta erfarenheter och att skapa en god grund för samarbeten mellan kommuner och över länsgränser.

Vi vänder oss i första hand till dig som på något sätt arbetar med invasiva arter på en kommun. Du kan exempelvis jobba som miljöstrateg, kommunekolog eller som ansvarig för arbetet med invasiva främmande arter inom gata- och parkförvaltning.

Länsstyrelserna bjuder på fika och lunch. Anmäl allergier eller specialkost via mejl till samordnare Helén Wåhlstrand Persson. Kommunen står själv för resa till och från Växjö.

Varje kommun har två deltagarplatser, men i mån av plats så kan fler platser erbjudas.

Kom gärna med inspel om vad ni på kommunen tycker är viktigt att ta upp under dagen, eller om ni vill dela med er av goda exempel som vi kan diskutera kring. Skicka detta till oss senast den 30 december, via mejl till Annika Smålander vars kontaktuppgifter finns på sidan.

Ett mer detaljerat program skickas ut efter den 5 februari 2024.

Var:
Länsstyrelsen Kronoberg, Kronobergsgatan 7, Växjö
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
05 feb 2024

Anmäl dig här

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.


Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss