20 okt 2023 klocka 14.00 - 20.00

Mjölksyrning av grönsaker - Tolg

Ylvali visar skogsträdgården

Välkommen till en kurs som ger både teoretisk och praktisk kunskap om mjölksyrning av grönsaker, eller fermentering som det också kallas. Kanske vill du bjuda dig själv och din familj på nyttig mat eller drömmer du om att sälja produkter?

Kursen ger dig kunskap om syrningsprocessen, vad som händer när du syrar och hur den syrade maten samverkar med vår egen mages bakteriekultur. Grönsakerna blir faktiskt nyttigare än vad de var när du plockade dem. Du syrar två 1,5 liters glasburkar med grönsaker som du får ta med dig hem. Allt material ingår.

Kursledare är Ann-Louise Fransson som driver företaget Botanikan. Botanikan är specialiserat på kunskap om ätliga och medicinala växter och kurser kring självhushållning.

Datum och plats

Fredagen den 20 oktober kl. 14.00 – 20.00. Tolg.

Mer information kommer per mejl efter anmälan.

Anmälan

Anmäl dig senast 13 oktober till info@botanikan.se. Observera att antalet platser är begränsat.

Välkomna hälsar Malin Fernholm

Var:
Tolg.
Kostnad:
Kostnadsfritt, men om du uteblir på kursen utan att meddela oss debiteras du en avgift på 450 kronor.
Sista anmälningsdag:
13 okt 2023
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

Kontakt

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss