Aktuella varningsmeddelanden i Kronobergs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

03 dec 2021 klocka 17.00 - 19.00

Lyktvandring med berättelser i adventstid

En person går i mörker med en ficklampa.

När mörkret faller vandrar vi med tända lyktor genom bokskogen i Åsnens nationalpark för att lyssna till naturen och dess berättelser om den småländska skogens väsen och vad de pysslar med i juletid.

Runt Åsnen påstås det finnas enorma jättar, pyttesmå vättar, det gåtfulla skogsrået och luriga troll. De visar sig sällan, men kanske kan vi hitta spår. Är det möjligen en gloso som letat bokollon innan snön lägger sig?

Följ med ut och njut av Åsnens nationalpark i vinterskrud och lyssna till berättelser från folksägnernas värld och upptäck allt spännande naturen har att visa också i vintertid. Vi möts vid Trollbergets parkering och vandrar längs Trollsvansen ner till Banvallen och Åsnens strand, cirka en kilometer.

Målgrupp

Alla, barnvänlig aktivitet.

Praktisk information

Kläder efter väder. Ta med egen ficklampa, korv eller fika att grilla.

Tillgänglighet

Promenaden på cirka en kilometer går på hårdgjorda stigar, lämpliga för rullstol och barnvagn. Torrdass, väderskydd och rastmöbler finns. Grillar tända efter vandringen.

VAR:
Åsnens nationalpark, entré Trollberget, vid parkeringen. Från väg 126 följ skyltning mot Åsnens nationalpark, entré Trollberget.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt