24 nov 2021 klocka 10.30 - 12.00

Hbtq och heder - Hbtq-personers levnadsvillkor och dubbla utsatthet

Ansikte på kvinna i svart slöja mot svart bakgrund.

Föreläsningen kring unga hbtq-personers levnadsvillkor och hur dessa ungas utsatthet förstärks av hedersnormer.

Forskning och erfarenheter om unga hbtq-personer visar bland annat att de är mer utsatta än andra unga för våld, hot och diskriminering. När den unga dessutom lever i en hederskontext blir utsattheten dubbel.

MUCF presenterar under föreläsningen kunskap kring unga hbtq-personers levnadsvillkor och ger en bild av hur dessa ungas utsatthet förstärks av hedersnormer. Du som deltar får exempelvis ta del av kunskap om våldets uttryck och om vad som är specifikt gällande kombinationen hbtq och heder. Du får även en inblick i den pågående utredningen om utsatthet för så kallad omvändelseterapi.

Medverkande:
Madeleine Söderberg, utvecklingsledare på MUCF med lång erfarenhet av att föreläsa om hedersrelaterat våld och förtryck. På senare år har hon fokuserat särskilt på den dubbla utsatthet hos unga hbtq-personer som är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck.

Vanessa Sevedag, utredare på MUCF. Hen har mångårig erfarenhet av analyser som berör lika rättigheter och diskriminering. Hen arbetar med två pågående utredningar om unga hbtq-personers levnadsvillkor och unga hbtq-personers utsatthet för så kallad omvändelseterapi.

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/98004430298?pwd=SU4xNjc1ZWwrRlpCaGJJYVcyakpVUT09

Meeting ID: 980 0443 0298

Passcode: 313011

VAR:
Zoom
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt