Aktuella varningsmeddelanden i Kronobergs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

18- 31 okt 2021 klocka 00.00 - 00.00

Gör små saker med stor kärlek - riskbeteende, missbruk och psykisk hälsa

Närbild på en vuxen hand som håller en barnhand. Foto: Unsplash.

Den 18–31 oktober har du möjlighet att se förinspelade föreläsningar inom temat riskbeteende, missbruk och psykisk hälsa.

I Kronoberg samverkar vi för att erbjuda dig som arbetar med eller är engagerad på fritiden unika digitala kompetensutvecklingsdagar. Föreläsningarna har olika teman och utgår ifrån antingen forsknings-, verksamhets-eller egen erfarenhetsperspektiv.

Riskbeteende och olika typer av missbruk påverkar den psykiska ohälsan. Samtidigt kan också psykisk ohälsa leda till någon form av missbruk, förödande för både den som missbrukar och de närstående. Kompetensutvecklingsdagarna vill bidra till att människor i vårt län får rätt stöd och behandling samt ett gott bemötande.

Föreläsningarna är kostnadsfria och vänder sig till dig som möter människor i din profession men även för dig som är privatperson, anhörig, vän eller intresserad av frågorna.

På webbplatsen www.sammans.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. väljer du själv vilka föreläsningar du vill titta på och komponerar ihop ett program utifrån dina intressen och önskemål. Dina valda föreläsningar kan du sedan se när som helst under perioden mellan 18 - 31 oktober.

Kompetensutvecklingsdagarna arrangeras i samarbete mellan Länsstyrelsen, Region Kronoberg, Värend och Sunnerbo samordningsförbund, Växjö kommun och Linnéuniversitetet.

 

 

VAR:
www.sammans.se
KOSTNAD:
Kostnadsfritt.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
18 okt 2021

Kontakt