Aktuella varningsmeddelanden i Kronobergs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

19 aug 2021 klocka 17.30 - 19.00

Kryssa naturreservat, Hannabadsåsen

Höga tallar i förgrunden. Skymtar myrmark i bakgrunden. Foto.

Kryssar du redan fåglar, fjärilar eller trollsländor? Varför inte kryssa länets finaste naturområden? Vi går en promenad tillsammans med naturvägledare från Länsstyrelsen och tittar på vad som är speciellt och unikt i området, för att bättre förstå varför det blivit naturreservat just här. Hannabad är ett spännande område, som tar oss tillbaka till den senaste inlandsisens avsmältning för cirka 10 000 år sedan. Då bildades denna rullstensås som består av flera ryggar, klädda med vacker bokskog i sydväst och blandskog i nordost. Hannabadsåsen är en av Kronobergs högsta.

Tid

17:30-19:00

Samlingsplats

Parkeringen vid Hannabadsåsens naturreservat.

Vägbeskrivning

Följ väg 15 från Markaryd mot Halmstad. Så snart man passerat Markaryds kyrka tar man till vänster mot Hannabad. Efter ca tre km når man en korsning, tag höger mot Hannabad. I Hannabads by finns sedan skyltning mot reservatet.

Praktisk information

Ta gärna med egen kikare och lupp, om du har. Finns ett begränsat antal luppar att låna.

Tillgänglighet

Kuperad naturstig, ej anpassad för rullstol och barnvagn. Torrdass och rastmöbler finns.

Vandringssträcka

Vi kommer att gå en sträcka på max 3 km.

Anmälan

Senast 12:00 den 19 augusti till Marie Mårtensson på mail marie.j.martensson@lansstyrelsen.se eller telefon 010-223 74 13.

VAR:
Hannabadsåsens naturreservat, Markaryds kommun
KOSTNAD:
Kostnadsfritt.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
19 aug 2021

Kontakt