• Det råder eldningsförbud i Kronobergs län från och med klockan 12 den 24 juni 2022.   Currently there is a fire ban throughout Kronoberg County. Im Moment gibt es in der ganzen Provinz Kronoberg ein Feuerverbot.

Aktuella varningsmeddelanden i Kronobergs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

08 apr 2021 klocka 12.00 - 12.45

Demokratins historia och ungas demokratimedvetenhet

Mikrofoner på rad i en studio. Foto.

I år gör Länsstyrelsen och Linnéuniversitetet en gemensam satsning för att uppmärksamma att demokratin firar 100 år. Vi kommer att erbjuda åtta livesända lunchseminarier, som guidar dig genom demokratins spännande utveckling.

Vi har fått med oss många intressanta och kunniga personer, som kommer att belysa demokrati utifrån flera olika aspekter.

I detta första seminarium delar Peter Aronsson, rektor på Linnéuniversitetet och Olle Larsson, lektor i historia på Katedralskolan i Växjö med sig av sina kunskaper och tankar om demokratins historia och ungas demokratimedvetenhet.

Moderator: Christina Dahlgren, Linnéuniversitetet

Om du vill delta live så behöver du anmäla dig. Du får en länk och instruktioner skickad till dig några dagar före sändningen.

Ta del av demokratikollen i efterhand

VAR:
Digitalt
KOSTNAD:
-
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
05 apr 2021

Anmäl dig

Kontakt