12 apr 2021 klocka 14.00 - 17.00

Livsmedelsföretagande i pandemitider

Tillagade morötter på en plåt. Foto.

Fotograf: Johan Nordström

2020 är sannerligen ett tufft år att blicka tillbaka på, men ur krisen har nya idéer fötts. Vi vill bjuda in till några timmars inspiration och kunskap om hur omställning i kristider kan se ut. Med oss har vi fantastiska företagare, organisatörer och forskare. Kunskapsdagen genomförs digitalt och är ett samarbete mellan Jönköpings, Kalmars och Kronobergs regionala livsmedelsstrategier.

Medverkande

Anna K Sjögren, livsmedelsjournalist, är eftermiddagens moderator.

Maria Arnholm, Landshövding i Kronobergs län hälsar välkommen

Trygg livsmedelsförsörjning - Lärdomar från coronapandemins konsekvenser.
Erika Öhlund forskare på totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) har tillsammans med
kollegor gjort en studie av coronakrisens påverkan på livsmedelsförsörjningen. Bland annat lyfts förändrade matvanor, personalförsörjning och transporter.

Att överleva i föränderlighet. Emma Ekaremål - ASA Herrgård
När hela verksamheten försvann på en dag, valde teamet på Asa herrgård att sadla om till skogsplanterare och på så vis behålla personal, skapa sysselsättning, teamkänsla och stötta en bransch som skrek efter arbetskraft. I snart ett år har föränderlighet och flexibilitet varit nyckelord för att kunna finnas kvar i det nya normala.

Inget är omöjligt. Carola Magnusson - Carolas Eko
Från en dag till en annan fick vi stänga 3 av våra restauranger och stod plötsligt med flera kockar som vi var tvungna att hitta arbete åt. Snabbt grävde vi ner en fettavskiljare,
planerade för ett bageri, började leta brödlokal och kontaktade samarbetspartners för att hitta fler möjligheter.

Karlskrona Take Away rally. Marcus Fredriksson - Karlskrona kommun
Vi utmanade Karlskrona till att göra februari till årets bästa take away månad! Många
krogar har det tufft, kommunens hjälp blev att investera stödpengar i ett projektteam från den drabbade branschen som genom projektmedel, frihet och kreativitet satte samman ett initiativ där alla krogar kunde vara med.

Att satsa när allt rasar. William Axelsson & Adam Svensson- FC gruppen Jönköping
William och Adam berättar om resan när hemcatering.se lanserades och omställningen för verksamheten. Den nya satsningen låg live 72 timmar efter de första restriktionerna som lamslog branschen och hade de första 10 månaderna levererat 40.000 portioner
restaurangmat hem till privatpersoner.

Anmälan

Du kan anmäla dig till medlemsservice@lrf.se med namn, telefonnummer, epostadress och kommun som du finns i. När dagen närmar sig får du en Teams-länk skickad till dig med instruktioner för att ansluta.

Frågor

Kontakta ann-cathrine.carlsson@lrf.se eller rebecka.wikstrom@lansstyrelsen.se

VAR:
Digitalt
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
09 apr 2021

Kontakt