14 apr 2021 klocka 10.00 - 14.30

Företagsnära forskning från jord till bord

Tillagade morötter på en plåt. Foto.

Fotograf: Johan Nordström

Forskning, akademi och företag behöver varandra för tillväxt och utveckling i framtidens företag! Vad kan forskningen göra för dig och din verksamhet? Häng med oss på en spännande kunskapsresa från jord till bord, där vi bland annat får lyssna till forskningen kring företagande på landsbygden, jakten på
det perfekta köttet samt forskningens bidrag till vegetabiliska produkter och svensk vinproduktion! I samverkan mellan
de tre smålandslänens livsmedelsstrategier.

Program

  • Moderator Anna K Sjögren öppnar mötet och hälsar välkommen.
  • Inledning med Nina Elmsjö, chef för Landsbygdsavdelningen, Länsstyrelsen Jönköping.
  • Entreprenörskap och innovationer i livsmedelskedjan: Lina Bjerke och Sara Johansson, forskare på Jönköpings Högskola.
  • Forskning och innovation för hållbara och konkurrenskraftiga livsmedelssystem:
    Formas informerar om det nationella forskningsprogrammet med inriktning livsmedel.
  • Jakten på det perfekta köttet: Anders Karlsson, professor i köttvetenskap, om pågående forskning vid SLU.
  • Lunch ca 45 min
  • Grädde av åkerböna, är det möjligt? Exempel från företagsnära forskning med Fredrik Fogelberg, forskare på RISE med fokus på baljväxter.
  • Kullabergs Vingård: K Felix G Åhrberg berättar hur forskare och studenter bidrar i utvecklingsarbetet.
  • Anna K Sjögren ”kåserar”.
  • ”Sötlupin – den nordiska sojan? Lärdomar från frö till färdig produkt”
    med Maria Lundesjö från Axfoundation.
  • Avslutning och summering bland annat av Karin Bergman, landsbygdsdirektör
    Länsstyrelsen Kalmar.

Anmälan

Anmälan med namn, telefonnummer, e-postadress och kommun som du finns i. Mötet är digitalt och du får en länk via mejl någon dag innan träffen.

Frågor

Vid frågor kontakta rose-marie.winqvist@lrf.se eller christina.oden@rjl.se

VAR:
Digitalt
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
08 apr 2021

Kontakt