25 aug 2020 klocka 18.00 - 21.00

Trädgårdsvandring

Humla på blomma

Humla på blomma. Foto: Marion Jannes

Ta chansen och följ med hem till Jenny och Tobias Ivarsson och låt dig inspireras av hur de har lyckats skapa en oas av biologisk mångfald i både trädgård och omgivande marker. En plats som bland annat gynnar våra vilda pollinerare.

Välkomna till en fältvandring där du får lära dig mer om hur du kan skapa biologisk mångfald i din trädgård. Många tips kommer att ges om vad man kan tänka på för att inte bara bjuda in de vilda arterna, utan rentav få till en miljö som är viktig för hotade arter. På de två hektar som de sköter om på Hagtorpet i Ormesberga har de hittat närmare 2000 olika växt-, djur och svamparter och beräknar att det regelbundet förekommer 10 000 arter här. Ännu så länge är ett 40-tal rödlistade arter påträffade.


Ta med egen fikakorg och kläder efter väder!

 

Deltagarantalet begränsas till 16 personer och vi tänker på att hålla avstånd. Först till kvarn gäller, men är det fullt och du vill stå på en reservlista går det bra att höra av dig till Länsstyrelsens kontaktpersoner: Marion Jannes eller Susanne De Bourg. Kontaktuppgifter finner du nedanför anmälningsformuläret.

VAR:
Svanås Hagtorpet 1, 342 64 Ör
KOSTNAD:
Trädgårdsvandringen är kostnadsfri.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
19 aug 2020

Anmäl dig

Kontakt