10 jun 2020 klocka 17.00 - 18.30

Fisk och grönsaker - kan de odlas tillsammans?

Mycket har förändrats de senaste månaderna. Många har insett hur sårbart vårt samhälle är på flera plan, inte minst i och med Sveriges importberoende av livsmedel.

I dagsläget importerar Sverige ca 50% av all mat vi äter, stora delar av detta är fisk och grönsaker. Med tekniken akvaponi – ett kretslopp där fiskens spillning ger näring åt växterna som i sin tur renar vattnet åt fisken – har vi möjlighet att även i Sverige odla fisk och grönsaker året runt och på så sätt bygga bort delar av vår sårbarhet.

Under 1,5 timme föreläser Kimberly Berglöf, verksamhetsledare på Refarm Linné och utbildad marinbiolog med specialisering på vattenbruk, om dagens och framtidens livsmedelssystem. Vad är akvaponi och hur fungerar det, på vilka sätt kan man använda sig av dessa tekniker och vad kan man odla? Du har möjlighet att ställa frågor; både innan, under och efter föreläsningen. Kanske just du blir inspirerad av att testa, som hobby eller företagare?

Självklart håller vi föreläsningen digitalt för att alla ska kunna delta!

Anmälan

Anmäl dig senast den 5 juni till Rebecka Wikström, 010-223 73 84, rebecka.wikstrom@lansstyrelsen.se

Du får en länk till föreläsningen efter din anmälan.

Om du har frågor redan innan så skicka gärna med dem i anmälan.

VAR: Digitalt

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 05 jun 2020

Kontakt