Kraftledningar.

Varje kilowattimme räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 22 mar 2023 Klocka som ikon 10.30 - 12.00
  Barnfridsbrottet – hur har det gått? Barnahus Kronobergs län och Länsstyrelsen i Kronobergs län hälsar er varmt välkomna till ett webbinarium om barnfridsbrottet och vad som har hänt i Kronoberg sedan lagen trädde i kraft. 

  Anmälningsdatum är passerat

 • 22 mar 2023 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Besök hos lantbrukare Vill du få inspiration till din lantbruksverksamhet? Detta är ett bra tillfälle för att få ta del av varandras kunskaper och lösningar. Vi kommer besöka tre lantbruk vid olika tillfällen.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 mar 2023 Klocka som ikon 18.00 - 20.30
  Bygg ditt varumärke med storytelling Storytelling är ett strategiskt och effektivt verktyg för att nå fram med budskap och bygga starka varumärken.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 24 mar 2023 Klocka som ikon 15.00 - 18.00
  Beskärning av gamla fruktträd Vill du lära dig hur du varsamt kan beskära äldre träd så att de lever längre och ger mer och större frukt? Du får även veta mer om Urshults unika ängsfruktodlingar.

  Anmälningsdatum är passerat

Besöksmål

Naturutflykter - följ med ut!

Upplev Kronobergs fantastiska natur. Här hittar du aktiviteter som arrangeras av länsstyrelsen, föreningar och andra organisationer i vårt län under 2023.

Din beredskap

Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt. På msb.se får du veta hur du kan förbereda dig.

Vallskörd.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Kronobergs residens med Ukrainas flagga hissad.

Samhälle

Viktigt att veta i en orolig tid

Med anledning av kriget i Ukraina och den allvarliga säkerhetspolitiska situationen i Europa har Länsstyrelsen fått flera uppdrag.

Två vargar i snön, fångade en natt av en åtelkamera.

Djur

Rovdjurs- och vilthändelser

Vi rapporterar vilt- och rovdjurshändelser i länet.

En hand signerar ett papper.

Samhälle

Behöver du en notarius publicus?

Notarius publicus är personer som har uppdrag att hjälpa allmänheten att kontrollera och intyga sanningen i olika uppgifter, till exempel namnunderskrifter. Länsstyrelsen utser notarius publicus.

NYHETER

 • 2023-03-16

  Välbesökt temadag för kriskommunikation i Växjö

  Årets Kriskommunikationsdag den 15 mars lockade ett 70-tal deltagare från hela länet till konserthuset i Växjö. Temat för ...
 • 2023-03-07

  Licensjakten på lodjur avslutad

  Nu har nio av nio lodjur i Kronoberg skjutits. Licensjakten är därmed avlyst.
 • 2023-03-06

  Möte om Kronobergs slottsruin

  Den 6 mars hölls ett möte på residenset i Växjö där Kronobergs slottsruin var i fokus.