Länsstyrelsen Kronoberg

Vad är Länsstyrelsen?

Vi är en viktig länk mellan människor och kommuner i länet å ena sidan och regering, riksdag och centrala myndigheter å den andra. Landshövdingen är chef för Länsstyrelsen. Vårt uppdrag är att arbeta för en utveckling där miljö, tillväxt och goda levnadsvillkor går hand i hand.

KALENDER

 • 03 okt 2023 Klocka som ikon 17.00 - 21.00
  Korvtillverkningskurs Är du intresserad av att lära dig tillverka vildsvinskorvar? Då är du välkommen att delta på den här kursen som vi arrangerar tillsammans med Eldsjäl Mathantverk & Möten.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 04 13 okt 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Frukostwebbinarier om hållbar konsumtion RUS bjuder tillsammans med nationella myndigheter in till webbinarier som tar upp olika delar av konsumtionsområdet.

  Ingen anmälan krävs

 • 05 okt 2023 Klocka som ikon 17.00 - 21.00
  Skyttekurs med fokus på eftersök, 5/10 Kom och träna med oss och öka din skjutskicklighet inför eftersöket. Under några timmar kommer vi tillsammans med Rasmus Liljeblad diskutera och öva inför stunder som kan uppstå vid ett eftersök. Syft...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 09 okt 2023 Klocka som ikon 09.00 - 13.00
  Nätverksträff antidopning - PRODIS Småland och Blekinge Är din träningsanläggning ansluten till 100 % Ren Hårdträning eller är du en samverkanspartner? Välkommen till en nätverksträff för att inleda antidopingveckan där temat för i år är dopning kopplat ti...

  Anmälningsdatum är passerat

En låda fylld med mat med lång hållbarhet.

Din beredskap

Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt. På msb.se får du veta hur du kan förbereda dig.

En hand signerar ett papper.

Samhälle

Behöver du en notarius publicus?

Notarius publicus är personer som har uppdrag att hjälpa allmänheten att kontrollera och intyga sanningen i olika uppgifter, till exempel namnunderskrifter. Länsstyrelsen utser notarius publicus.

Besöksmål

Naturutflykter - följ med ut!

Upplev Kronobergs fantastiska natur. Här hittar du aktiviteter som arrangeras av länsstyrelsen, föreningar och andra organisationer i vårt län.

En broschyr med texten

Din trädgård kan bidra till en bättre värld

Med hjälp av vår broschyr kan du få en trädgård som gynnar den biologiska mångfalden. Stor eller liten jordplätt spelar ingen roll, alla kan göra en insats!

Ett bestånd av parkslide. Foto.

Natur och landsbygd

Rapportera parkslide och andra invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter är ett stort hot mot biologisk mångfald och kan orsaka negativa effekter på jord- och skogsbruk samt människors och djurs hälsa.

Vargfamilj fotad med åtelkamera i mörkret.

Djur

Rovdjurs- och vilthändelser

Vi rapporterar vilt- och rovdjurshändelser i länet.

NYHETER

 • Skärmdump på Länsstyrelsen Kronobergs startsida med en guldpokal över.
  2023-09-27

  Vi tog guld!

  På Länsstyrelsen Kronoberg arbetar vi dagligen för att alla, oavsett förmåga, ska ha tillgång till vår offentliga service. Vi är stolta över vår guldrankning i Inkluderingsbarometern 2023 och säger grattis till de övriga vinnarna i Kronoberg.
 • 2023-09-26

  Årets SKAPA-pris går till Micheal Ulasi för utveckling av digital vårdplattform

  SKAPA-priset är landets största och mest prestigefyllda innovationspris, som delas ut varje år sedan 1986, till minne av u...
 • 2023-09-20

  Könstraditionell arbetsmarknad i Kronoberg drabbar främst kvinnor

  Sexton länsstyrelser har tagit initiativ till att jämföra arbetsvillkoren i kvinnodominerade och mansdominerade yrken i 22...
 • 2023-09-08

  Så hindrar vi afrikansk svinpest från att sprida sig

  Sjukdomen afrikansk svinpest har konstaterats i Fagersta kommun i Västmanlands län, vilket är det första fallet av afrikan...

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss