Risk för vattenbrist i Kronobergs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Kraftledningar.

Varje kilowattimme räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

En jägare i signalfärgad keps siktar mot två älgar.

Djur

Älgjakt 2022

Älgjakten pågår från den 8 oktober till 31 januari. Fälld älg rapporteras till länsstyrelsen.

En hand signerar ett papper.

Samhälle

Behöver du en notarius publicus?

Notarius publicus är personer som har uppdrag att hjälpa allmänheten att kontrollera och intyga sanningen i olika uppgifter, till exempel namnunderskrifter. Länsstyrelsen utser notarius publicus.

Din beredskap

Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt. På msb.se får du veta hur du kan förbereda dig.

Besöksmål

Naturutflykter - följ med ut!

Upplev Kronobergs fantastiska natur. Här hittar du aktiviteter som arrangeras av länsstyrelsen, föreningar och andra organisationer i vårt län under 2022.

Stenmur med höstfärger runt.

Besöksmål

Månadens naturreservat

I naturreservatet Stenfors möts natur och kultur. Här finns en gammal stenlagd bro, husgrunder och rester från det gamla järnbruket, Stenfors bruk, som grundades under 1600-talet.

Kronobergs residens med Ukrainas flagga hissad.

Samhälle

Viktigt att veta i en orolig tid

Med anledning av kriget i Ukraina och den allvarliga säkerhetspolitiska situationen i Europa har Länsstyrelsen fått flera uppdrag.

NYHETER

 • 2022-11-29

  Länsstyrelsen Kalmar har fått DNA–svar från vargspillningar öster om Kosta

  Den 4 november hittades vargspillningar öster om Kosta. Nu visar DNA–analys att det kommer från en varghane, G100-15, som ...
 • 2022-11-22

  Varg fälld i Ljungby kommun under skyddsjakt

  Under tisdagen den 22 november fälldes en varg i området kring Äsphult i Ljungby kommun, under den skyddsjakt som Länsstyr...
 • 2022-11-22

  Nu har ”En vecka fri från våld” startat i länet

  I Kronoberg samarbetar en rad aktörer för att uppmärksamma veckan under devisen ”Kronoberg fritt från våld”. Det är sjätte...