Granen på stortorget framför residenset

Välkommen på adventsfika på Kronobergs residens

Landshövding Maria Arnholm och länsråd Malin Almqvist bjuder in till adventsfika på Kronobergs residens söndagen den 10 december. Vi bjuder på fika med kakor från länet och länsantikvarie Heidi Vassi kommer att berätta om residensets historia. Vi erbjuder två sittningar. Sista anmälningsdag är den 6 december.

KALENDER

 • 29 30 nov 2023 Klocka som ikon 09.00 - 15.30
  Nationell samling för delaktighet Det här får du inte missa! Under två fullspäckade dagar får du metoder och kunskap om hur just du kan arbeta för att skapa jämlika levnadsvillkor och full delaktighet för personer med funktionsnedsätt...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 04 dec 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Lansering av kunskapsdag: Narkotikabruk bland unga vuxna - vad ser vi (och hur g... Hur ser bruket av narkotika ut bland unga vuxna i åldern 18-29 år? Vad är utmärkande för vissa preparat, som till exempel narkotikaklassade läkemedel? Hur kan vi omvandla teori till praktik i mötet me...

  Anmäl dig här – senast 4 december

 • 05 dec 2023 Klocka som ikon 09.30 - 15.25
  Föreläsningar med personliga ombud i fokus Under en fullspäckad dag får du kunskap och inspiration när experter föreläser på ämnet personligt ombud.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 05 06 dec 2023 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Hur kan mer vildsvinskött nå konsument? Välkommen på vildsvinsdagar i Tibro och Lundsbrunn den 5‑6 december. Här lyfts både erfarenheter och möjligheter i hela vildsvinskedjan. Vildsvinsdagarna, som består av både studiebesök och konferens,...

  Anmälningsdatum är passerat

En jägare i signalfärgad keps siktar mot två älgar.

Djur

Älgjakt

Har du koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten?

Vargfamilj fotad med åtelkamera i mörkret.

Djur

Rovdjurs- och vilthändelser

Vi rapporterar vilt- och rovdjurshändelser i länet.

En låda fylld med mat med lång hållbarhet.

Din beredskap

Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt. På msb.se får du veta hur du kan förbereda dig.

Skärpt läge, Länsstyrelserna.

Poddtips: Skärpt läge

Återuppbyggnaden av det civila försvaret, hemberedskap och försvarsvilja är ämnen i länsstyrelsernas gemensamma podd Skärpt läge.

Besöksmål

Naturutflykter - följ med ut!

Upplev Kronobergs fantastiska natur. Här hittar du aktiviteter som arrangeras av länsstyrelsen, föreningar och andra organisationer i vårt län.

En hand signerar ett papper.

Samhälle

Behöver du en notarius publicus?

Notarius publicus är personer som har uppdrag att hjälpa allmänheten att kontrollera och intyga sanningen i olika uppgifter, till exempel namnunderskrifter. Länsstyrelsen utser notarius publicus.

NYHETER

 • 2023-11-22

  Uppföljning av kommunernas och regionernas funktionsrättsarbete

  Under 2023 har länsstyrelserna gjort regionala kartläggningar av kommunernas och regionernas strategiska funktionsrättsarbete. Resultatet, sammanställt i en nationell rapport, visar att det har gjorts förflyttningar i rätt riktning under de senaste sex åren men även att det finns fortsatt behov av stöd.

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss