• Det råder eldningsförbud i Kronobergs län tills vidare. Currently there is a fire ban throughout Kronoberg County. Im Moment gibt es in der ganzen Provinz Kronoberg ein Feuerverbot.

Aktuella varningsmeddelanden i Kronobergs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Kungen.

Fira kungens 50 år på tronen

I år firar kungen 50 år på tronen. Den 31 maj besöker Kungen och Drottningen Kronobergs län. På tre platser i Växjö har du möjlighet att se kungaparet.

KALENDER

 • 31 maj 2023 Klocka som ikon Heldag
  Var med och fira kungens 50 år på tronen Som en del av firandet av H.M. Konungens 50-årsjubileum på tronen besöker DD.MM. Konungen och Drottningen Sveriges 21 län under 2023.

  Ingen anmälan krävs

 • 08 jun 2023 Klocka som ikon 08.30 - 15.00
  Samhällsutvecklingsforum 2023 Välkommen till Samhällsutvecklingsforum 2023 där årets tema är ”hållbart samhälle i en orolig tid”.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 10 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 18.00
  Skyttekurs med Jocke Smålänning Är du på jakt efter att finslipa din skytteteknik?Då är du välkommen att delta på någon av våra skyttekurser som vi arrangerar på Bergunda skjutbana tillsammans med Jocke Smålänning.

  Anmäl dig här – senast 3 juni

 • 11 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 18.00
  Skyttekurs med Jocke Smålänning Är du på jakt efter att finslipa din skytteteknik?Då är du välkommen att delta på någon av våra skyttekurser som vi arrangerar på Bergunda skjutbana tillsammans med Jocke Smålänning.

  Anmäl dig här – senast 3 juni

Vattensmart.

Miljö och vatten

Var vattensmart!

Om sommaren blir torr finns risk för vattenbrist. Därför är det bra att redan nu hushålla med vattnet.

Din beredskap

Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt. På msb.se får du veta hur du kan förbereda dig.

Besöksmål

Naturutflykter - följ med ut!

Upplev Kronobergs fantastiska natur. Här hittar du aktiviteter som arrangeras av länsstyrelsen, föreningar och andra organisationer i vårt län under 2022.

Vallskörd.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Två vargar i snön, fångade en natt av en åtelkamera.

Djur

Rovdjurs- och vilthändelser

Vi rapporterar vilt- och rovdjurshändelser i länet.

Två män vid ett glittrande vatten växlar ringar.

Bo och leva

Bröllopsplaner?

Här hittar du borgerliga vigselförrättare i länets kommuner.

NYHETER

 • Affischer från kampanjen fullkoll.nu med budskapet Var en nejsägare.
  2023-05-26

  Full koll – nytt material ger vuxna fakta om ungdomar och alkohol

  Alkohol och andra droger kan ge negativa konsekvenser på flera olika sätt, inte minst för unga. Som vuxen är det därför viktigt att sätta tydliga gränser. För att stötta föräldrar och andra vuxna i den gränsdragningen har länsstyrelserna tagit fram kommunikationsmaterialet ”Full koll” som ger relevant information om ungdomar, alkohol och andra droger.
 • 2023-05-25

  Åsnens nationalpark fem år

  I dag, den 25 maj, är det fem år sedan Kronprinsessan Victoria invigde Åsnens nationalpark. Det ska firas på lördag.
 • 2023-05-22

  Länsstyrelsen uppmanar: Var vattensmart!

  Om sommaren blir torr finns risk för vattenbrist. Därför uppmanar Länsstyrelsen Kronoberg, tillsammans med länets kommuner...
 • 2023-05-17

  Eldningsförbudet ligger kvar- varmare väder väntas

  Även om det varit ostadigt väder i veckan så kommer eldningsförbudet över Kronoberg att ligga kvar. Orsaken är att prognos...