Snöfall i Kronobergs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Kraftledningar.

Varje kilowattimme räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 30 mar 2023 Klocka som ikon 18.00 - 20.30
  Biokol inom jordbruket Biokol är ett aktuellt ämne som kan användas för att berika jordbruksmark och minska mängden koldioxid i atmosfären. Vi vill bjuda in till kurs om användning och framtidsutsikt för biokol.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 apr 2023 Klocka som ikon 09.00 - 15.30
  Vårda och restaurera jordkällare Förmiddagen ägnas åt teori om bland annat jordkällarnas historik, olika typer av jordkällare, restaureringsåtgärder och förvaring. Vi gör exkursioner till ett antal olika källartyper i trakten.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 03 04 apr 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Inred din gårdsbutik Har du en gårdsbutik eller funderar på att öppna? Välkommen på kurs där syftet är att öka kunskapen i butiksplanering, varupresentation och exponering. Målet med kursen är att ge dig de rätta verktyge...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 13 apr 2023 Klocka som ikon 14.00 - 18.00
  Ta hand om din åkermark Behöver du ha råd om hur du ska förvalta din åkermark på bästa sätt? Eller är du intresserad av att höra hur en rådgivare tänker kring skötselfrågor av åkermark? Då är du välkommen att delta på den hä...

  Anmäl dig här – senast 5 april

Besöksmål

Naturutflykter - följ med ut!

Upplev Kronobergs fantastiska natur. Här hittar du aktiviteter som arrangeras av länsstyrelsen, föreningar och andra organisationer.

Din beredskap

Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt. På msb.se får du veta hur du kan förbereda dig.

Två män vid ett glittrande vatten växlar ringar.

Bo och leva

Bröllopsplaner?

Här hittar du borgerliga vigselförrättare i länets kommuner.

Vallskörd.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Två vargar i snön, fångade en natt av en åtelkamera.

Djur

Rovdjurs- och vilthändelser

Vi rapporterar vilt- och rovdjurshändelser i länet.

En hand signerar ett papper.

Samhälle

Behöver du en notarius publicus?

Notarius publicus är personer som har uppdrag att hjälpa allmänheten att kontrollera och intyga sanningen i olika uppgifter, till exempel namnunderskrifter. Länsstyrelsen utser notarius publicus.

NYHETER

 • 2023-03-29

  Det vita pulvret som länsstyrelsen tog emot var ofarligt

  Länsstyrelsen Kronobergs lokaler fick under onsdagsförmiddagen utrymmas och spärras av efter att ett brev med ett okänt pulver skickats till myndigheten. På eftermiddagen kunde polisen häva avspärrningen efter att pulvret bedömts som ofarligt.
 • 2023-03-29

  Så ska tillgängligheten bli bättre i Råshult

  Länsstyrelsen har tagit ett inriktningsbeslut som ökar tillgängligheten i länets enda kulturreservat, kulturreservatet kom...
 • 2023-03-24

  Ny byggnadsminnesstrategi ska bredda urvalet av nya byggnadsminnen i länet

  Länsstyrelsen antog länets nya byggnadsminnesstrategi den 22 mars och den kommer att gälla i 10 år. Strategins målsättning...
 • 2023-03-22

  Läktaren på Virdavallen i Alvesta – länets första byggnadsminne i idrottsmiljö

  Länsstyrelsen beslutade den 22 mars att byggnadsminnesförklara läktaren på Virdavallen. Alvesta kommun får därmed sitt sjä...