Risk för vattenbrist i Kronobergs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Kraftledningar.

Varje kilowattimme räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

Ett bestånd av parkslide. Foto.

Natur och landsbygd

Rapportera parkslide och andra invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter är ett stort hot mot biologisk mångfald och kan orsaka negativa effekter på jord- och skogsbruk samt människors och djurs hälsa.

Din beredskap

Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt. Här får du veta hur du kan förbereda dig.

Person som håller i en höna.

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Besöksmål

Naturutflykter - följ med ut!

Upplev Kronobergs fantastiska natur. Här hittar du aktiviteter som arrangeras av länsstyrelsen, föreningar och andra organisationer i vårt län under 2022.

Spångad led över myr.

Besöksmål

Månadens naturreservat

På Vakö myr har du utsikt över den öppna myren. Här finns spångad led som tar dig genom myrens miljöer och ut till utsiktspunkten.

Kronobergs residens med Ukrainas flagga hissad.

Samhälle

Viktigt att veta i en orolig tid

Med anledning av kriget i Ukraina och den allvarliga säkerhetspolitiska situationen i Europa har Länsstyrelsen fått flera uppdrag.

NYHETER

 • 2022-10-04

  Länsstyrelserna i södra Sverige uppmärksammar regeringen på elförsörjningssituationen

  Landshövding Maria Arnholm har tillsammans med landshövdingarna i Västra Götaland, Östergötland, Jönköping, Kalmar, Blekin...
 • 2022-09-30

  Nya civilområden bidrar till stärkt motståndskraft

  Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Kronobergs län ingår i det södra civilområdet. Indelningen är...
 • 2022-09-28

  Bedömt lodjursangrepp i närheten av Liatorp

  Länsstyrelsen har under kvällen den 27 september undersökt ett rovdjursdödat lamm i närheten av Liatorp i Älmhults kommun.