Risk för skogsbrand i Kronobergs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Kronobergs residens med Ukrainas flagga hissad.

Viktigt att veta i en orolig tid

Med anledning av Rysslands invasion i Ukraina har Länsstyrelsen aktiverat sin krisstab från fredagen den 4 mars. Syftet är att förbereda länet för de konsekvenser som kriget kan föra med sig. Vi är den högsta civila myndigheten i länet för totalförsvaret. Tillsammans är ett viktigt ord när det blir kris – vi arbetar tillsammans med andra aktörer i länet och nationellt och vår inriktning nu är att följa händelseutvecklingen noggrant.

KALENDER

 • 17 maj 2022 Klocka som ikon 16.30 - 20.00
  Lansering och inspirationskväll: Vägen framåt med länets nya miljömål Välkommen till en kväll på residenset som bjuder på lansering av de nya regionala miljömålen, erfarenhetsutbyte, workshop och presentationer.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 18 maj 2022 Klocka som ikon 18.30 - 21.00
  Vallkväll Välkommen till vallkväll med föreläsningar på Bosgård i Grimslöv. Vi inleder kvällen med tipsrunda. Vi bjuder på grillat och kvällen avslutas med maskinvisning av lokala firmor.

  Ingen anmälan krävs

 • 19 maj 2022 Klocka som ikon 07.00 - 17.00
  Studieresa gårdsbutik, gårdscafé och lanthandel - INSTÄLLD Välkommen att delta på en heldagsresa till Jönköpings län där vi besöker spännande verksamheter som bland annat har gårdsförsäljning.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 26 maj 2022 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Äventyrsdag i Åsnens nationalpark Vi firar att Åsnens nationalpark fyller fyra år med en äventyrsdag!
  Under Kristi himmelfärdsdagen torsdagen den 26 maj får du ta del av naturupplevelser och prova-på-äventyr runt om i Åsnen.

  Ingen anmälan krävs

Logotyp för Klimatklivet. Svartvit text på solgul bakgrund.

Miljö och vatten

Ny ansökningsomgång för Klimatklivet

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka investeringsstöd från Klimatklivet för att utföra åtgärden från den 3-18 maj.

Miljö och vatten

Bli vattensmart!

Kampanjen Vattensmart ger enkla och konkreta tips på hur du på olika sätt kan spara vatten.

Brasa vid sjö.

Samhälle

Tips och råd om du tänker elda eller grilla utomhus

Tänk på brandsäkerheten, även när det inte råder eldningsförbud. Särskilt när det är torrt i markerna. Du som eldar har ansvar för att elden inte sprider sig.

Besöksmål

Naturutflykter - följ med ut!

Upplev Kronobergs fantastiska natur. Här hittar du aktiviteter som arrangeras av länsstyrelsen, föreningar och andra organisationer i vårt län under 2022.

Orkidéer blommande i lila och gult på en grön backe

Besöksmål

Månadens naturreservat

I Våraskruv ligger slåtterängen, sjön med tallskogens sus och det röda huset med vita knutar. I skiftet maj/juni färgas ängarna i gult och lila då orkidén Adam och Eva slår ut sina blommor.

Ställ med valsedlar i en vallokal.

Bo och leva

Val 2022: I höst är det dags att rösta igen

Riksdagvalet i Sverige 2022 kommer att äga rum söndagen den 11 september. Då genomförs även val till kommun- och regionfullmäktige.

NYHETER

 • 2022-05-16

  Årets Vattensmart-kampanj är igång

  För att framhålla vikten av att hushålla med vårt dricksvatten driver Länsstyrelsen Kronoberg tillsammans med länets kommuner kampanjen Vattensmart. Vattensmart ger enkla och konkreta tips på hur en på olika sätt kan spara vatten.