Småskalig livsmedelsproduktion på Öland
Varför kartlägga vad som produceras på Öland ? Öland är en utpräglad jordbruksbygd. Mellan 40 och 50 % .av befolkningen har direkt eller indirekt sin försörjning från de areella näringarna. Men Oland är också ett frekventerat turistområde, som sommartid försörjer en betydligt större befolkning än den permanentboende. Den lokala marknaden för öländska produkter uppvisar därför stora säsongvariationer. På stora ytor med tunga bördiga jordar odlas spannmål, sockerbetor, lök, bruna bönor, ärter och jordgubbar. Också djurhållningen är intensiv med mjölkproduktion och nöt-, gris- och lammproduktion.
Om publikationen
- Publiceringsår:
- 2003
- Publikationstyp:
- Rapport
Ämnen:
- Lantbruk
- Landsbygd
För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:
https://www.lansstyrelsen.se/publikation?entry=_2003_15&context=36