Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Så hanterar du havsöring vid återutsättning

Fiskare i vatten med texten: Havsöring – sportfiske och återutsättning

Många uppskattar att fiska efter havsöring och andra fiskar längs våra kuster. Men ibland får man en fisk på kroken som man antingen inte får eller vill ta upp. Tillsammans med länsstyrelserna i Skåne, Blekinge och Kalmar, samt Uppsala universitet, har vi tagit fram instruktionsfilmer om hur du kan gå tillväga när du ska släppa tillbaka en fisk i havet.

Sportfisket efter havsöring längs våra kuster ökar stadigt i popularitet. Våra kuster bjuder på unika naturupplevelser och bra chanser att fånga havsöring. Men du som fiskar har en del regler att hålla reda på. Bland annat minimimått, fångstbegränsningar, fredningsområden och fredningstider. Du kan läsa mer om vad som gäller för den kuststräcka där du tänker fiska på svenskafiskeregler.se

Svenskafiskeregler.se Länk till annan webbplats.

När du fiskar havsöring så kan du komma att behöva släppa tillbaka fisk som du inte får eller vill behålla. Länsstyrelserna i Skåne, Gotland, Blekinge och Kalmar tillsammans med Uppsala universitet, Campus Gotland har gjort en film om hur du på bästa sätt hanterar din fisk som du ska släppa tillbaka.

Filmen, HAVSÖRING - Sportfiske & återutsättning, finns som en längre sammanhängande film men även som kortfilmer där du kan ta del av olika tips för att hantera den fisk som ska släppas tillbaka så skonsamt som möjligt.

Hoppas du hittar användbara tips och njuter av tillvaron längs våra fantastiska kuster.

Filmer om havsöring - sportfiske och återutsättning

Kortfilmer

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Allan Widman

Besöksadress

Regeringsgatan 1

Postadress

391 86 Kalmar

Organisationsnummer

202100-2304

Följ oss