Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vargangrepp utanför Orrefors

Dummybild varg i skog

Under torsdagskvällen besiktade länsstyrelsen ett angrepp på en nötkalv utanför Orrefors i Nybro kommun. Länsstyrelsens besiktningsmän kunde konstatera att det är en varg som dödat kalven och enhetschef Fredrik Ustrup uppmanar nu djurägare i området att öka tillsynen av sina djur.

- Vi vet i dagsläget inte vilken eller vilka vargar som utfört angreppet. Vi skickar nu in dna-prover för att se om det går att fastställa vilken eller vilka individer som utfört angreppet, säger Fredrik Ustrup.

Tamdjursägare kan anmäla sig till Rovdjurs-SMS. När rovdjursangrepp dokumenterats i Kalmar län kan du som djurhållare få ett sms skickat till dig från länsstyrelsen, så du har möjlighet att ta in eller genom exempelvis ökad tillsyn skydda dina djur. SMS med information skickas ut till djurägare i den kommun där angreppet skett.

Rovdjurshändelser | Länsstyrelsen Kalmar (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

Inventeringsperioden av varg pågår mellan 1 oktober-31 mars. Under den tiden kommer vi arbeta med att dokumentera förekomsten av vargarna genom spårning på snö och DNA-analys av spillning eller urin. Vi uppmanar allmänheten att rapportera in eventuella spår, vargspillning eller andra observationer på Skandobs.se. Det är särskilt viktigt under inventeringsperioden.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Allan Widman

Besöksadress

Regeringsgatan 1

Postadress

391 86 Kalmar

Organisationsnummer

202100-2304

Följ oss