Risk för skogsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vår webbplats fick guld

Skärmdump av gulddiplomet intill en skärmdump av vår webbplats startsida.

Guldrankning för vår webbplats i årets stora Inkluderingsbarometer för offentlig sektor.

Lansstyrelsen.se har blivit topprankad i en tillgänglighetsundersökning – i år igen! Vi på Länsstyrelsen Kalmar län arbetar dagligen för att alla, oavsett förmåga, ska ha tillgång till vår offentliga service. Vi är stolta över vår guldrankning i Inkluderingsbarometern 2023 och sänder ett inkluderande grattis till de övriga vinnarna i länet.

Funka är ett konsultföretag inom digital tillgänglighet. De har nyligen genomfört sin årliga ranking av hur tillgängliga offentliga organisationers webbplatser är, den så kallade Inkluderingsbarometern. Även i år ligger lansstyrelsen.se i topp utan tillgänglighetsfel.

Det är så klart roligt att det arbete vi gör på vår webbplats ger resultat. Och jämförelserna med andra myndigheter visar att det är viktigt att vi fortsätter jobba med tillgänglighet, säger Christina Karlberg, kommunikationschef på Länsstyrelsen Kalmar län.

Det var under vecka 38 som Funka testade tillgängligheten för offentlig sektor på totalt 1 784 webbplatsers startsidor i Sverige. Endast 309 av dessa webbplatser klarade testerna. Drygt 82 procent av webbplatserna har tillgänglighetsfel. Alla 21 länsstyrelser fick högsta rankning.

Denna utmärkelse visar att ni verkar för att undvika digitalt utanförskap. Digital offentlig service måste vara tillgänglig för alla oavsett förmåga, säger Lennart Engelhardt, VD på Funka.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Allan Widman

Besöksadress

Regeringsgatan 1

Postadress

391 86 Kalmar

Organisationsnummer

202100-2304

Följ oss