• Eldningsförbud utfärdat i Kalmar län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Kalmar län från och med klockan 12.00 den 26 maj. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Kalmar County from 12 pm on May 26th 2023 and is valid until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Podden Arkeologi & Historia Sydost tar klivet in i Kalmar län

Skärmdump på två av poddavsnitt av podden Arkeologi och historia.

Följ med på spännande upptäcktsfärder i Kalmar län utan att behöva lämna stolen. Eller låt dig inspireras att göra egna utflykter. Podden Arkeologi & Historia Sydost släpper i år hela 18 avsnitt från Kalmar läns olika delar. Länsstyrelsen Kalmar län är med och bidrar.

Tillsammans med en expert tar arkeologen och journalisten Lena König med oss på upptäcktsfärder ute i landskapet – och tillbaka i tiden.

I de första två avsnitten får vi följa med till Gamla stan i Kalmar där spännande arkeologiska undersökningar pågår.

– Det är en av de häftigaste platserna podden har varit på, säger Lena König i det första avsnittet.

Under 2023 kommer vi att få höra totalt 18 avsnitt från länets olika delar. Podden produceras med bidrag från Länsstyrelsen Kalmar län.

Genom poddberättandet blir arkeologi, historia och kulturmiljöer tillgängliga för fler. Podden kan inspirera till egna utflykter, men ger också möjlighet till att ta del av fysiska miljöer utan att behöva vara på plats.

Du hittar podden Arkeologi & Historia Sydost där poddar finns, eller på Arkeologi & Historias webbplats.

Podden Arkeologi & Historia Sydost Länk till annan webbplats.

Citat från första avsnittet:

"Under 2023 kommer podden att förgyllas med en himla massa avsnitt från det långsmala länet i sydost. Det kommer att bli en hel del Öland, vi kommer att besöka området kring Västervik och in i skogarna mot Kronoberg… och så kommer vi, som i det här avsnittet, att besöka länets södra del. För vad är inte bättre att börja med än att besöka Gamla stan i länets huvudstad Kalmar? Under snart 1,5 år har arkeologerna undersökt de äldsta delarna av Kalmar, och locket till den medeltida staden har lyfts av!"

Kontakt