• Eldningsförbud utfärdat i Kalmar län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Kalmar län från och med klockan 12.00 den 26 maj. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Kalmar County from 12 pm on May 26th 2023 and is valid until further notice.

Risk för skogsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Allan Widman ny landshövding i Kalmar län

Allan Widman

Regeringen har idag utsett tidigare liberala riksdagsmannen Allan Widman till ny landshövding i Kalmar län. Allan Widmans förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen Kalmar län gäller från och med den 1 maj 2023 till och med 30 april 2029.

- Det känns verkligen som att jag kommer hem till Småland och Öland där jag har mina rötter. Kalmar och Västervik är ju Sveriges bästa och mesta sommarstäder, så tänk att få flytta hit nu under maj månad, säger Allan Widman.

Allan Widman är född 1964 och var riksdagsledamot 2002–2022. Han var ordförande i EU-nämnden 2012–2014, försvarsutskottet 2014–2018 och det sammansatta utrikes- och försvarsutskottet 2015. Han har även varit försvarspolitisk talesperson för Liberalerna och partiets gruppledare i Malmö kommun. Widman är till yrket advokat och tidigare reservkapten i artilleriet.

- Allan Widman är en av Sveriges mest erfarna försvarspolitiker. Hans erfarenheter kommer att vara en tillgång för länsstyrelserna och för Kalmar län när Sverige står inför återuppbyggnaden av det civila försvaret. Jag är glad att Allan Widman tackat ja till uppdraget som ny landshövding i Kalmar län, säger civilminister Erik Slottner.

Regeringen beslutade samtidigt att utse Johan Blom till nytt vikarierande länsråd. Johan Blom har sedan den 3 november vikarierat som landshövding.

- Jag är glad över att få fortsätta arbeta på den här fina länsstyrelsen och med de goda relationer jag fått med medarbetare, kommunföreträdare och andra i länet, säger Johan Blom

Kontakt