• Eldningsförbud utfärdat i Kalmar län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Kalmar län från och med klockan 12.00 den 26 maj. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Kalmar County from 12 pm on May 26th 2023 and is valid until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Alla avspärrningar borttagna

Skylt utanför Länsstyrelsens lokaler

På onsdagsförmiddagen den 29 mars fick Länsstyrelsen Kalmar län (och flera andra länsstyrelser) ett brev med ett pulverliknande ämne, som bedömdes som misstänkt farligt. Händelsen hanterades enligt gällande rutin för misstänkta försändelser.

Polisen beslutade att spärra av ingångarna till byggnaden, vilket gjorde att inga personer fick passera varken in eller ut under de drygt tre timmar som undersökningen gjordes.

Postöppningen sker i avgränsade lokaler, vilket gjorde att byggnaden inte behövde evakueras.

Polisen har efter utredning bedömt innehållet i brevet som ofarligt och utreder händelsen vidare. Avspärrningarna upphävdes under onsdagseftermiddagen.

Ingen person har kommit till skada vid hanteringen av brevet. De medarbetare som kommit i kontakt med, eller varit i närheten av brevet, mår bra och har undersökts av sjukvården.

Länsstyrelsen arbetar med att säkerställa att alla medarbetare, under omständigheterna, mår bra.

Kontakt