• Eldningsförbud utfärdat i Kalmar län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Kalmar län från och med klockan 12.00 den 26 maj. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Kalmar County from 12 pm on May 26th 2023 and is valid until further notice.

Risk för skogsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Informationsträffar om jordbrukarstöd och nya landsbygdsprogrammet

En ko på grönbete.

Det nya landsbygdsprogrammet har startat och årets ansökningsperiod för jordbrukarstöd är öppen mellan 9 februari och 13 april. Stöden är många, begreppen är nya och reglerna är omfattande. I februari och mars håller Länsstyrelsen informationsträffar på flera platser ute i länet och digitalt.

2023 är starten på en helt ny jordbrukspolitik som ska gälla de kommande fem åren. Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att främja inhemsk livsmedelsproduktion och bevarande av den biologiska mångfalden. Stöden ska bland annat öka konkurrenskraften och hållbarheten i svenskt jordbruk och bidra till målen i den svenska livsmedelsstrategin.

Delta i en informationsträff

Vill du veta mer om det nya landsbygdsprogrammet och hur det kommer att påverka din ansökan och planering? Anmäl dig gärna till någon av våra informationsträffar som vi håller på flera platser i länet, men även digitalt, under februari och mars.

Platser och tider, hur du anmäler dig samt mer information finner du i vår kalender:

Informationsträffar om jordbrukarstöd och det nya landsbygdsprogrammet

Kontakt

Jordbrukarstödsenheten

Länsstyrelsen Kalmar län

Telefon till växeln: 010-223 80 00