Aktuella vädervarningar i Kalmar länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Peter Sandwall slutar som landshövding

Porträtt Johan Blom

Vikarierande landshövding Johan Blom. Foto: Erik Nygren

Under torsdagen informerade Peter Sandwall länsstyrelsens medarbetare att han slutar som landshövding i Kalmar län för att bli statssekreterare hos den nya försvarsministern Pål Jonsson.

- Min plan har hela tiden varit att jobba långsiktigt med att utveckla länet och länsstyrelsen. Men så tränger sig omvärlden på; med krig, EU-ordförandeskap med mera. Och om regeringen bedömer att jag behövs på annan plats, då är det det som gäller, säger Peter Sandwall.

Peter tillträder sin nya tjänst på försvarsdepartementet redan på måndag den 7 november.

- Det känns verkligen tungt att lämna länet. Det har varit många fina möten, med både små och stora frågor att lösa, runtomkring i vårt unika län. På samma sätt känns det också tungt att lämna kollegorna på länsstyrelsen. Här finns en kompetens med bredd och djup som är lika unik.

Samtidigt utsåg regeringen Johan Blom som vikarierande landshövding. Johan Blom, som tidigare varit länsråd och vikarierande landshövding i Värmland tillträder med omedelbar verkan.

- Jag har stor respekt för detta uppdrag. Jag vet att Länsstyrelsen Kalmar län tidigare haft en instabil ledning under flera perioder och mitt uppdrag blir nu att i avvaktan på en permanent lösning fortsätta utveckla det fina arbete som Peter Sandwall har drivit. Jag vill bibehålla så god stabilitet som möjligt trots läget, säger Johan Blom.

Kontakt