Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingens turné fortsatte till Oskarshamn och Västervik

Politiker och medarbetare från Oskarshamns kommun samt medarbetare från Länsstyrelsen Kalmar län med landshövding Peter Sandwall och kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson i spetsen. Foto: Maria Ihse/Oskarshamns kommun

Under hösten är landshövding Peter Sandwall tillsammans med medarbetare från Länsstyrelsen i Kalmar ute i länet och besöker alla kommuner. På onsdagen träffades länsstyrelsen och Oskarshamns kommun.

- Vi ser mötena och den här turnén som ett sätt att fördjupa samverkan mellan länsstyrelsen och kommunerna, vi har många frågor gemensamt, säger Peter Sandwall.

Det var många tunga frågor som avhandlades under den förmiddag som länsstyrelsen besökte Oskarshamn. Bland annat pratade man om elbrist och elpriser, den gröna omställningen, torka och vattenbrist, det säkerhetspolitiska läget samt civilt försvar.

- Vi är duktiga på att samverka i länet och stötta varandra. Det kommer vi ha nytta av framåt när vi nu har hamnat i ett läge där flera tuffa saker har staplats på varandra, som det säkerhetspolitiska läget, energifrågan och drivmedelsfrågan, säger Peter Sandwall.

Kommunalråd Andreas Erlandsson lyfte vikten av att prata om gemensamma utmaningar och kommunens utmaningar och berättade att besöke även diskuterat tillståndsprövningar vid stora etableringar, som exempelvis bygget av en ny ishockeyarena i Oskarshamn.

- Jag vill tacka för besöket, det betyder mycket att få prata igenom de stora frågorna. I arenaprojektet är det viktigt att vi kan samarbeta och jag känner mig trygg i att vi har samma mål - att vi vill att länet ska växa och frodas.

Kontakt