• Eldningsförbud utfärdat i Kalmar län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Kalmar län från och med klockan 12.00 den 26 maj. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Kalmar County from 12 pm on May 26th 2023 and is valid until further notice.

Risk för skogsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Eldningsförbudet slutar gälla inom kort

Illustration av öppen eld på eldstad med grön ring runt

Samtliga kommuner i Kalmar län har beslutat att upphäva eldningsförbudet som gällt sedan den 13 maj. Nu bedömer länets räddningstjänster tillsammans med länsstyrelsen att brandrisken inte är lika stor. Observera att tidpunkten för när eldningsförbudet upphävs är olika i kommunerna.

På fredag den 2 september klockan 12.00 har samtliga kommuner upphävt förbudet. Se vilka tider som gäller för respektive kommun på deras webbplatser.

Tänk på att du måste vara mycket försiktig när du eldar även om eldningsförbudet inte längre gäller. Kolla väder och vind och var vaksam på hur du hanterar elden. Använd gärna appen ”Brandrisk” för att ta reda på vad som gäller där just du är.

Länsstyrelsen och länets kommuner följer brandriskutvecklingen dag för dag. Vilka beslut och regler som gäller hittar du alltid på länsstyrelsens, kommunernas och respektive räddningstjänsts webbplatser.

Om eldningsförbud i Kalmar län

Kontakt