Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Demokratistugan kommer till Kalmar

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind vid regeringsbildningen 2021

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind. Foto: Daniel Nilsson Brodén

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind vill hälsa alla i Kalmar län välkomna till demokratistugan. Länsstyrelsen står tillsammans med Kalmar kommun, studieförbunden och andra aktörer värdar för demokratistugans besök i länet under tiden 17-21 november.

Demokratistugan är en utställning som ger ökad kunskap om demokratin och demokratins utveckling, men den är också en arena för samtal och reflektion. Insatser vid och kring stugan sker i samverkan med flera andra lokala och regionala aktörer. Tillsammans fyller vi stugan med innehåll och har skapat ett program med aktiviteter, fysiska och digitala, som lyfter olika frågor med koppling till demokratin.

Invigning av demokratistugan den 17 november

Stugan invigs i Norrlidens centrum på onsdag den 17 november klockan 13.00 av landshövding Peter Sandwall, demokratiambassadör Rosaline Marbinah och Roger Kaliff (ordförande för kommunfullmäktige i Kalmar).

I programmet hittar du bland annat föreläsning om hållbar journalistik, fika med funktionsrätt, debatt om barn- och ungdomsdemokrati, diskussioner om Norrlidens utveckling.

Syntolkning: Kultur- och demokratiminister Amanda Lind pratar rakt in i kameran.

Kontakt