Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Upptäck den lokala maten nästa helg

Texten Matrunda Kalmar län 2021 11-12 september

För dig som är nyfiken på den lokala maten finns det goda möjligheter att besöka favoritställen och upptäcka nya pärlor nästa helg. Detta när över 50 gårdsbutiker, mathantverkare, caféer och restauranger runt om på landsbygden i länet håller öppet lördag och söndag den 11-12 september klockan 10-16.

Syftet med matrundan är att få fler att upptäcka den lokala maten. Att handla lokalt innebär möjlighet till fler arbetstillfällen samt en hållbar livsmedelsförsörjning. Men förstås också till njutning i form av både råvaror och förädlade produkter så som grönsaker, drycker, kött, honung, sylter, chutneys, ostar och andra mejeriprodukter, bröd och bakverk med mera.

Matrundan är en aktivitet arrangerad av länsstyrelsen inom den regionala livsmedelsstrategin. Matrundan finansieras via landsbygdsprogrammet.

En tryckt karta har gått ut till de verksamheter som deltar samt via kommunerna. En digital karta finns här på webbplatsen. På den digitala kartan finns ytterligare några verksamheter som inte hann komma med på den tryckta kartan.

Digital karta för matrundan

Samma helg arrangeras en matrunda i Jönköpings län och helgen efter (den 18-19 september) arrangeras en matrunda i Kronobergs län.

Kontakt