Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingens nationaldagstal 2021

I landshövdingens traditionella nationaldagstal hyllar Peter Sandwall vår viktiga demokrati och hoppas att vi alla uppmärksammar den på nationaldagen för det är ”en speciell dag, en dag som symboliserar vårt land, vår frihet och allt det som bygger upp vårt samhälle”.

En förening i Kalmar län har i år tilldelats en fana från Stiftelsen för Sveriges nationaldag. Fanan har under dagen delats ut av landshövding Peter Sandwall.

Följande förening är mottagare av fana från Stiftelsen för Sveriges nationaldag:

  • Ölands Fotoklubb

Klubben bildades 1980 av ett antal fotoentusiaster. Klubben har idag cirka 60 medlemmar med aktiviteter ungefär en gång i månaden. En viktig del av verksamheten är att titta på bilder, både medlemmarnas egna och inbjudna fotografers. Fotoklubben försöker att utveckla sitt fotograferande genom att lära av varandra samt anordnar också utställningar, workshops och fototävlingar.

Representanter från Ölands fotoklubb tar emot en fana Stiftelsen Sveriges Nationaldag

Några representanter från Ölands fotoklubb dokumenterar när föreningens ordförande Heléne Jermer tar emot en fana från landshövding Peter Sandwall och Stiftelsen Sveriges Nationaldag.

Kontakt