Risk för vattenbrist i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

SKAPA söker 2021 års bästa uppfinnare och innovatör

Stiftelsen Skapas logotyp Innovationspris till minne av uppfinnaren Alfred Nobel.

Nu söker vi Kalmar läns bästa uppfinnare och innovatör. Den 31 maj går ansökningstiden ut för Sveriges största utvecklingspris. Över en miljon kronor delas ut. Vinnaren ska representera länet i det nationella SKAPA-priset.

Stiftelsen SKAPA uppmanar idérika människor att tävla om SKAPA-priset. Unga, högst 30 år, tävlar också om SKAPA-talang för unga innovatörer.

Stiftelsen SKAPA vill genom att premiera, lyfta fram och belöna nya uppfinningar och innovationer skapa en bättre värld och samtidigt bidra till att Sverige fortsätter med att ligga i framkant och är ett av de mest innovativa länderna i världen.

Så här ansöker du

  1. Du kan söka själv eller nominera någon annan
  2. Fyll i ansökan på www.stiftelsenskapa.se Länk till annan webbplats.
  3. Ansök senast den 31 maj 2021, samma formulär för alla tävlande
  4. Tips: vid bedömningarna fäster juryn stor vikt vid kreativiteten liksom marknad och potentiell lönsamhet. Annat som bedöms är teknisk höjd, den immaterialrättsliga situationen, sökandens och projektets bakgrund samt samhällsnyttan

– Det är viktigt att uppmärksamma unga innovatörer i ett tidigt skedde för att öka deras intresse samt ge dem möjligheter till fortsatt engagemang och fokus kring större innovationsprojekt i framtiden. Vi vill nå unga innovatörer som representerar båda könen, vilket innebär att vi gärna ser fler kvinnliga sökande, säger landshövding Peter Sandewall som är ordförande i länsjuryn för SKAPA-priset.

Pristagare på länsnivå

Det första steget i urvalsprocessen sker på regional nivå, där en regional SKAPA-jury bestående av representanter från Kalmar Science Park, Almi Företagspartner, lokala uppfinnarföreningar och andra regionala aktörer utser länsvinnare. En länsvinnare för SKAPA-priset och en länsvinnare för SKAPA-talang för unga innovatörer. Länsvinnarna går sedan vidare för att delta i tävlingen på den nationella nivån som utser årets nationella pristagare.

I varje län hålls en länsprisutdelning med landshövdingen som prisutdelare. Där delas priser på minst 10 000 kronor ut till varje länsvinnare.

Kontakt