Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin -
Årets Krisberedskapare 2020

Lisa Labbè Sandelin

Lisa Labbé Sandelin. Foto: Sofia Simonsson

Årets krisberedskapare 2020 går till en person som i en extrem situation gjort en stor insats, utöver vad man kan förvänta sig. Hon har varit öppen, kunnig och engagerad samt haft ett stort fokus på samverkan.

Lisa Labbé Sandelin fick under torsdagen ta emot utmärkelsen årets krisberedskapare. Utmärkelsen delades ut av landshövding Peter Sandwall och pristagaren säger att hon mycket stolt och glad över utmärkelsen

- Jag är mycket hedrad över att som smittskyddsläkare få denna utmärkelse mitt under en pågående pandemi, säger Lisa Labbé Sandelin.

Så här lyder juryns motivering

”För att under pandemiåret 2020, i en extrem situation och under lång tid, inom sitt uppdrag ha gjort mycket utöver det vanliga. Hon har varit öppen, kunnig och engagerad och haft ett stort fokus på samverkan - en framgångsfaktor för att minska smittspridningen av covid-19 i Kalmar län. Hon har outtröttligt och tydligt gett oss den aktuella bilden av krisen och svarat på alla frågor, såväl från aktörerna inom Krissamverkan Kalmar län som från medier och allmänhet”.

Kontakt