Risk för vattenbrist i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vi utbildar "Coronambassadörer"

Fem coronambassadörer (tjejer klädda i glada färger) ler och skrattar framför instruktören från Byteatern.

Foto: Mari Strålman

Det var tre roliga, kreativa och spännande dagar för ungdomarna som utbildade sig till coronambassadörer. Ungefär 30 stycken hade anmält intresse och de som deltog verkade tycka att utbildningen var mycket givande.

Vi har tillsammans med Regionen (smittskyddet), Byteatern (dramapedagog), grafiker och P4 Kalmar Sveriges Radio träffat och arbetat med de som anmält sig till att bli coronaambassadör.

Nu sitter vår grafiker och skapar en logga och ett manér som ungdomarna sen kan använda i sitt vidare arbete. Tanken med projektet är sen att de, utifrån vad de själva vill och på vilket sätt de vill, ska informera sina elever på skolan. Det kan vara via en Powerpointpresentation eller via en film på social medier. Endast kreativiteten sätter stopp.

Länsstyrelsen kommer sedan tillsammans med Regionen att finnas med som stöttning under hela projektet och hjälpa till när och om det behövs.

- Det känns väldigt roligt och spännande och vi vet att fler länsstyrelser och Regioner är nyfikna på vårt jobb. Dessutom har det varit en del media kring detta redan, säger Mari Strålman som är krisberedskapshandläggare på Länsstyrelsen.

Skolorna som varit med:

  • Vilhelm Moberg gymnasiet i Emmaboda
  • Jenny Nyström, CiS och Praktiska gymnasiet i Kalmar
  • Ölands Folkhögskola och Högalids Folkhögskola.
  • Oscarsgymnasiet i Oskarshamn
  • Hultsfreds-, Mönsterås-, Högsby- och Västerviks- gymnasier
  • Etec

Kontakt