Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Julmatrunda i advent

Två glöggmuggar och en vantbeklädd hand

Inom det regionala livsmedelsstrategiarbetet planerar Länsstyrelsen för en julmatrunda i advent, med fokus på lokal mat. I år då pandemin förhindrar stora mötesplatser som marknader och mässor vill vi försöka få konsumenterna att hitta ut till våra lokala matproducenter istället.

Länsstyrelsen hjälper till med marknadsföringen och kan ta fram en karta som visar var de deltagande företagen finns och med en kort beskrivning av företagen. Projektet går under arbetsnamnet julmatrundan och just nu söker Länsstyrelsen företag i hela länet som vill delta och finnas med på kartan. Det kan vara företag som finns i olika delar av livsmedelskedjan, men fokus ligger på lokal mat.

Tanken är inte att detta ska bli små lokala julmarknader, utan här är det företag som öppnar upp sin verksamhet och kanske bjuder in någon leverantör. Varje verksamhet ansvarar för att Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs.

Kontakt