Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Peter Sandwall ny landshövding i Kalmar län

Porträtt Peter Sandwall

Foto: Privat

Regeringen har utsett Peter Sandwall till landshövding i Kalmar län. Peter Sandwalls förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Kalmar län gäller från och med den 21 september 2020 till och med den 31 augusti 2026.

- Peter Sandwall är en generaldirektör med gedigen erfarenhet av att leda statlig verksamhet. Peter Sandwalls breda erfarenhet från statsförvaltningen och Försvarsmakten kommer att vara en tillgång både för länsstyrelserna och för Kalmar län, säger civilminister Lena Micko.

Peter Sandwall är född 1963. Han är sedan oktober 2012 generaldirektör för Försvarsmakten. Mellan åren 2002 till 2012 var Sandwall departementsråd i Finansdepartementet. Sandwall är utbildad nationalekonom, reservofficer och tidigare även fartygschef i flottan.

- Jag är verkligen glad över förtroendet att få bli landshövding i Kalmar län. Det känns både spännande och stimulerande och jag ser fram emot att få lära känna länet och alla medarbetare på Länsstyrelsen, säger Kalmar läns nya landshövding Peter Sandwall.

- Vi hälsar Peter Sandwall varmt välkommen till Kalmar län och till Länsstyrelsen. Peter blir en långsiktig och bra lösning för länet. Med sin erfarenhet från Försvarsmakten och kunskaper som myndighetschef blir Peter Sandwall en stor tillgång för både länet och myndigheten, säger vikarierande landshövding Cecilia Schelin Seidegård.


Kontakt