Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Färdigställandetiden förlängs för solcellsstödet

solceller på tak

Regeringen har beslutat att skjuta fram slutförandedatumet för solcellsstöd till den 30 juni 2021. Regeringen har också beslutat om ett ansökningsstopp den 7 juli 2020.

Covid-19-pandemin har gjort att många planerade installationer av solceller och energilager har försenats. Privatpersoner eller företag som ansökt om solcells- eller energilagerstöd riskerar att inte bli färdiga med installationerna innan årsskiftet, vilket är ett krav för att erhålla stöd.

Regeringen har idag beslutat om en förordningsändring, som innebär att det datum då installationerna ska vara slutförda flyttas fram sex månader; från 31 december 2020 till 30 juni 2021.

Samtidigt införs ett ansökningsstopp för solcellsstödet den 7 juli 2020. Investeringsstödet för solceller och stödet för energilager kommer enligt ett förslag som regeringen remitterat att ersättas med ett skatteavdrag från 2021.

Fakta solcellsstödet

Investeringsstödet för solceller och stödet för energilager kommer enligt ett förslag som regeringen remitterat att ersättas med ett skatteavdrag från 2021.

Förslag om grönt avdrag på remiss Länk till annan webbplats.

Presskontakt

Fredrik Persson
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman
Telefon: 073-072 81 36
E-post: fredrik.persson@regeringskansliet.se

Kontakt