Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Besök våra naturum - men inte just nu

Blåsippor bland blad och gräs i vårsolen.

Blåsippor i vårsolen. Foto: Anna Lindberg

Den här våren är inte riktigt som andra vårar, det har vi ju alla känt av. Eftersom vi är rädda om alla våra besökare och inte vill riskera att öka smittspridningen i samhället har vi idag bestämt att inte öppna naturum Trollskogen och naturum Ottenby som det var tänkt. Vi har inget nytt datum för när vi kan öppna utan måste nu ha lite is i magen och följa utvecklingen.

Detta betyder att alla aktiviteter, evenemang och guidningar i naturums regi också är inställda vid båda uddarna på Öland. Vi som jobbar på naturum kommer förstås att göra vårt bästa för att ni ska få lite inspiration att ge er ut i naturen ändå. Kanske blir det livesändningar och små utflykter på sociala medier istället. Vi har massor av idéer!

Så följ gärna @naturumtrollskogen Länk till annan webbplats. och @naturumottenby Länk till annan webbplats. på både Facebook och Instagram. Där kommer vi dessutom att informera om förändringar framöver. Vi vill ändå passa på att välkomna er ut i naturen nu. Pröva gärna ett naturreservat nära där du bor. Kolla hur långt våren har kommit och skicka gärna dina egna bilder till oss på Facebook! Håll ut nu allihop så ses vi snart igen!

Har du frågor?

Kontakta gärna våra representanter på naturumen.

Naturum Trollskogen

Stina Nilsson
E-post: stina.a.nilsson@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-223 86 40

Naturum Ottenby

Ida Hansson
E-post: naturumforestandare@ottenby.se
Telefon: 070-184 96 47

Kontakt