14- 15 sep 2024 klocka 10.00 - 16.00

Matrunda Kalmar län 2024

Logotyp för Matrunda Kalmar län 2023

För fjärde året i rad välkomnar vi er till Matrunda Kalmar län, en årlig fest med fokus på maten i vårt län och ett tillfälle att upptäcka alla de fantastiska livsmedelsföretagarna runt om i länet. Matrunda Kalmar län är till för dig som är matentusiast, självutnämnd foodie eller bara är nyfiken på den lokala maten. Under två dagar i september sluter gårdsbutiker, mathantverkare, caféer och restauranger på landsbygden samman och öppnar upp för dig som vill utforska det fantastiska utbudet i Kalmar län.

Deltagande företag i Kalmar län

Här hittar du företagen som deltar i Matrunda 2024. Klicka på länken nedan för att öppna den digitala kartan. Kartan uppdateras kontinuerligt.

Karta över deltagande företag Länk till annan webbplats.

Karta

På upptäcktsfärd bland småländska och öländska smaker

Boka in helgen den 14-15 september och ge dig ut på årets smakrikaste upptäcktstur! Deltagande gårdar och gårdsbutiker kommer fylla sina hyllor med närproducerade produkter såsom rotfrukter, grönsaker, bönor och ärtor, frukt, ägg och kött. Utöver det kan du från småskaliga producenter köpa förädlade läckerheter som sylt, honung och chutneys, drycker, chark, ost samt andra mejeriprodukter, spannmålsprodukter, hantverksmässigt producerad choklad, bröd och bakverk och andra fina lokala ingredienser till din egen matlagning.

Även caféer och restauranger öppnar upp sina portar och erbjuder dig både nya och traditionella rätter och fika. Testa spännande smakkombinationer, nya växtbaserade kreationer lagade på råvaror från länet eller njut av kulturhistoriska rätter som väcker glädjerika smakminnen.  

För dig som vill medverka i Matrunda Kalmar län 2024

Lyft dina lokalproducerade råvaror, förädlade läckerheter och fina mathantverk och gör dig, din verksamhet och dina samarbetspartners synliga under Matrunda 2024. Tillsammans visar vi upp den goda lokala maten som Kalmar län har att erbjuda.

Om du också vill bli synlig i sammanhanget är du välkommen med din efteranmälan. Klicka på länken nedan för mer information om hur du som företag kan medverka.

Anmäl dig till Matrunda kalmar län 2024

Matrundan är en aktivitet arrangerad av Länsstyrelsen inom arbetet för den regionala livsmedelsstrategin och finansieras via strategiska planen.

Var:
Kalmar Län
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Landsbygdsutvecklingsenheten

Länsstyrelsen Kalmar län

Telefon till växeln: 010-223 80 00

Dela sidan:

Landshövding

Allan Widman

Besöksadress

Regeringsgatan 1

Postadress

391 86 Kalmar

Organisationsnummer

202100-2304

Följ oss