Risk för skogsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

22 mar 2024 klocka 08.30 - 09.00

Forum Social hållbarhet: Nya strömningar inom migrationsområdet och konsekvenser för utsatta grupper; om väntan, ovisshet och hoppets fragmentering

Foto av tonåringar i en park

Vill du veta mer om forskning inom migrationsområdet, och vad samhällets aktörer kan göra för att motverka utsatthet? Välkommen till detta webbinarium, som görs i samverkan mellan Linnéuniversitetet, Länsstyrelsen Kalmar län och Länsstyrelsen Kronoberg.

Vid detta webbinarium får du lyssna till Torun Elsrud, som är docent i sociologi och lektor i socialt arbete vid Linnéuniversitetet. Sedan 2016 har hon forskat om asylsökande människors erfarenheter av det svenska asylmottagandet och om civilsamhällets engagemang för asylsökande ungdomar. Hon kommer att tala om konsekvenser av långvarig otrygg väntan och många avslag för människors förmåga att känna tillhörighet, hopp och framtidstro. Webbinariet mynnar ut i ett samtal med Ewa Jonsson och Zeynab Mohamed från länsstyrelserna om vad samhällets aktörer kan göra för att motverka denna utsatthet.

Målgrupp?

Du som arbetar med eller är intresserad av frågor inom social hållbarhet i en kommun, region, myndighet eller i civilsamhället.

Lägg in tillfället i din Outlook-kalender

Lägg in tillfället i din Google-kalender Länk till annan webbplats.

Hur deltar jag?

Du behöver inte föranmäla dig, bara anslut via Zoom-länken klockan 08.30 för att följa med i samtalet.

Anslut till mötet i Zoom Länk till annan webbplats.

Vi medverkar!

  • Torun Elsrud, docent i sociologi och lektor i socialt arbete vid Linnéuniversitetet
  • Ewa Jonsson, Länsstyrelsen i Kronobergs län
  • Zeynab Mohamed, Länsstyrelsen Kalmar län

Vad är Forum social hållbarhet?

Forum social hållbarhet är digitala, kunskapshöjande inslag i samverkan mellan Länsstyrelsen Kalmar län, Länsstyrelsen i Kronobergs län och Linnéuniversitetet. Temat är olika sakområden inom social hållbarhet, och syftet med forumet är att skapa en mötesplats för kunskapsbyte mellan forskning, teori och praktik. Utgångspunkt för detta tillfälle är forskning inom migrationsområdet.

Var:
Digitalt via Zoom.
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Allan Widman

Besöksadress

Regeringsgatan 1

Postadress

391 86 Kalmar

Organisationsnummer

202100-2304

Följ oss