Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

20 sep 2023 klocka 09.00 - 10.30

Digitalt: Genusmedveten, normkritisk och inkluderande kommunikation - för barnens skull!

foto av Tomas Genusfotografen

Välkommen till en inspirerande föreläsning med Tomas Gunnarsson, känd som Genusfotografen. Tomas har i många år satt fingret på att bildspråk i media, reklam och offentlig kommunikation visar förlegade könsroller. Utifrån sitt normkritiska arbete med bilder och text ger han oss konkreta tips för genusmedveten, normkritisk och inkluderande kommunikation.

Att bilder kan förändra världen - det är huvudbudskapet i Genusfotografens mångåriga arbete med inkluderande och genusmeveten kommunikation. Representation i bild på våra hemsidor, i våra publikationer, i tidningar, och i media har betydelse för vem som får utrymme. Vem finns på bilderna - vilka grupper inkluderas eller exkluderas? Vem gör vad, är aktiv eller passiv, objekt eller subjekt? Vinklar, ljus och sammanhang i samband med text har betydelse för att utmana förlegade normer kring kön, ålder, etnicitet, funkis och så vidare. Det går att påverka! Det är ett viktigt arbete inom ramen för demokrati, inkludering, jämställdhet och jämlikhet. Och inte minst - som en barnrättsfråga.

Plats

Digitalt via Teams. Länk skickas ut via mejl till anmälda deltagare

Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till alla som på något sätt arbetar med bild, text, kommunikation i offentlig och privat verksamhet. Du kanske är journalist, fotograf? Jobbar på en kommunuikationsbyrå? Du är kanske student inom media, film, journalistik? Du kanske har ett engagemang i föreningar och är verksam inom konst, kultur eller media. Du kanske arbetar med barn och unga, har uppdrag som barnrättsstrateg eller är social hållbarhetssstrateg?

Vi riktar oss speciellt till dig som har ett engagemang för barn och unga och ett arbete med barnrätt via barnkonventionen och alla människors lika värde.

Mål

Insatsen bidrar till att uppfylla mål med Agenda 2030 och regionala och nationella mål med jämställdhet. Föreläsningen är en samverkan mellan Kommunförbundet Kalmar län och Länsstyrelsen Kalmar län

 

logga för kommunförbund och länsstyrelsen
Var:
Digitalt via Teams. Länk skickas ut på mejl till anmälda deltagare. Tänk på att skriva i korrekt mejladress
Kostnad:
Kostnadsfri
Sista anmälningsdag:
18 sep 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 18 september klockan 12.00.

Kontakt

Landshövding

Allan Widman

Besöksadress

Regeringsgatan 1, Kalmar

Postadress

391 86 Kalmar

Organisationsnummer

202100-2304

Följ oss