Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

09- 10 sep 2023 klocka 10.00 - 16.00

Matrunda Kalmar län 2023

Logotyp för Matrunda Kalmar län 2023

Smaka, dofta och upplev. Matrunda Kalmar län är till för dig som är matentusiast, självutnämnd foodie eller bara är nyfiken på den lokala maten. Under två dagar i september sluter gårdsbutiker, mathantverkare, caféer och restauranger på landsbygden samman och öppnar upp för dig som vill utforska det fantastiska utbudet i Kalmar län.

Tradition, kunskap och innovation möter kärleksfullt handgjorda produkter och mathantverk i världsklass framställda på omtänksamt producerade råvaror med god hand för djur, natur och den biologiska mångfalden.

Datum: Lördag till söndag 9-10 september 2023 | Tid: Båda dagarna 10.00-16.00

Deltagande företag i Kalmar län

Här hittar du företagen som deltar i Matrunda 2023. Klicka på länken nedan för att öppna den digitala kartan.

Karta över deltagande företag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På upptäcktsfärd bland småländska och öländska smaker

Boka in helgen den 9–10 september, ladda elbilen, boka buss- och tågbiljetten eller lasta cykeln för att ge dig ut på årets smakrikaste upptäcktstur! Deltagande gårdar och gårdsbutiker kommer fylla sina hyllor med allt från härligt närodlade råvaror som potatis, morötter, rödbetor, bönor och ärtor, frukt och naturbetesprodukter. Utöver det kan du från småskaliga producenter köpa förädlade läckerheter som sylt, honung och chutneys, drycker, chark, ost samt andra mejeriprodukter, spannmålsprodukter, hantverksmässigt producerad choklad, bröd och bakverk och andra fina lokala ingredienser till din egen matlagning.

Även caféer och restauranger öppnar upp sina portar och erbjuder dig både nya och traditionella rätter och fika. Testa spännande smakkombinationer, nya växtbaserade kreationer lagade på råvaror från länet eller njut av kulturhistoriska rätter som väcker glädjerika smakminnen.  

Goda grannar – fler matrundor runt hörnet

Visste du att matrundan samtidigt anordnas i Jönköping och i Blekinge län? I Kronoberg anordnas MAT-runda en vecka senare.

För dig som vill medverka i Matrunda Kalmar län 2023

Lyft dina lokalproducerade råvaror, förädlade läckerheter och fina mathantverk och gör dig, din verksamhet och dina samarbetspartners synliga under Matrunda 2023. Tillsammans visar vi upp den goda lokala maten som Kalmar län har att erbjuda.

Om du också vill bli synlig i sammanhanget är du välkommen med din efteranmälan. Klicka på länken nedan för mer information om hur du som företag kan medverka.

Anmäl dig här

Matrundan är en aktivitet arrangerad av Länsstyrelsen inom arbetet för den regionala livsmedelsstrategin och finansieras via landsbygdsprogrammet.

Var:
Kalmar Län
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Landsbygdsutvecklingsenheten

Länsstyrelsen Kalmar län

Telefon till växeln: 010-223 80 00

Landshövding

Allan Widman

Besöksadress

Regeringsgatan 1, Kalmar

Postadress

391 86 Kalmar

Organisationsnummer

202100-2304

Följ oss