Forum social hållbarhet: De första 1000 dagarna

Vi har mycket kunskap om vad små barn behöver för att må bra och utvecklas optimalt, men hur kan vi använda oss av denna kunskap i de olika verksamheter där vi möter de yngsta barnen?
Under de första 1000 dagarna i ett barns liv, dvs. från befruktningen och fram till 2 års ålder utvecklas hjärnan som allra mest och grunden läggs för barnets fortsatta utveckling och hälsa. Trygga, stödjande och varma relationer bidrar till att barnet kan utveckla förmågan att reglera sina känslor och beteenden och att så småningom utveckla goda relationer till andra. Detta bidrar i sin tur till bättre psykisk hälsa och livskvalitet.
Forum social hållbarhet erbjuder en kort föreläsning om det vi vet idag, utifrån aktuell forskning, och om hur professionella i olika verksamheter kan uppmärksamma och stödja de yngsta barnen.
När? Fredag den 5 maj kl. 08.30-09.00 via Zoom
Hur? Föreläsningen sker via zoom och du behöver inte anmäla dig. Anslut till mötet via länken nedan. Om passcode efterfrågas, ange: 5523.
Till mötet via Zoom Länk till annan webbplats.
Lägg in tillfället i din Outlook-kalender
Lägg in tillfället i din Google-kalender Länk till annan webbplats.
Medverkande:
- Pamela Massoudi, forskare vid Region Kronoberg och Göteborgs universitet
- Linn Bergsten Ahrens, Länsstyrelsen Kalmar län
- Mariah Andersson, Länsstyrelsen Kronoberg
Forum social hållbarhet är digitala, kunskapshöjande inslag i samverkan mellan Länsstyrelsen Kalmar län, Länsstyrelsen Kronoberg och Linnéuniversitetet. Temat för de olika inslagen varierar inom kunskapsområdet social hållbarhet, och denna gång har det sin utgångspunkt i frågor som rör de första åren i ett barns liv.
- Var:
- Digitalt via Zoom
- Kostnad:
- Kostnadsfritt
- Sista anmälningsdag:
- Ingen anmälan krävs