• Eldningsförbud utfärdat i Kalmar län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Kalmar län från och med klockan 12.00 den 26 maj. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Kalmar County from 12 pm on May 26th 2023 and is valid until further notice.

Risk för skogsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

10 maj 2023 klocka 18.00 - 19.30

INSTÄLLD!

Genusmedveten, normkritisk och inkluderande kommunikation

foto av Tomas Gunnarsson, genusfotografen

fotograf Amelie Sjöstrand Gereholt

OBS! INSTÄLLD.

Välkommen till en inspirerande föreläsning med Tomas Gunnarsson, känd som Genusfotografen. Tomas har i många år satt fingret på att bildspråk i media, reklam och offentlig kommunikation visar förlegade könsroller. Utifrån sitt normkritiska arbete med bilder kommer han till Kalmar för att ge oss en tankevärd föreläsning med konkreta tips för genusmedveten , normkritisk och inkluderande kommunikation.

Bilder kan förändra världen!

Det är huvudbudskapet i Genusfotografens mångåriga arbete med inkluderande och genusmeveten kommunikation. Representation i bild på våra hemsidor, i våra publikationer, i tidningar, i media har betydelse för vem som får utrymme. Vem finns på bilderna - vilka grupper inkluderas eller exkluderas? Vem gör vad, är aktiv eller passiv, objekt eller subjekt? Vinklar, ljus och sammanhang i samband med text har betydelse för att utmana förlegade normer kring kön, ålder, etnicitet, funkis och så vidare. Det går att påverka! Det är ett viktigt arbete inom ramen för demokrati, inkludering, jämställdhet och jämlikhet. Och inte minst - för kvalitèt när det gäller all kommunikation.

Genusfotografen kommer till Kalmar den 10 och 11 maj så det finns möjlighet för dig att ta del av föreläsningen på olika sätt. Antingen på kvällen den 10 maj kl. 18-19.30 på Konstmuseet eller digitalt den 11 maj kl. 9.00-10.30 via TEAMS. Se de olika kalenderhändelserna för att anmäla dig till den som passar dig bäst!

Har du frågor? Kontakta helen.e.nilsson@lansstyrelsen.se

Plats

Kalmar konstmuseum, Stadsparken, Kalmar

Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till alla er som på något sätt arbetar med bild, text, kommunikation i offentlig och privat verksamhet. Du kanske är journalist, jobbar på en kommunuikationsbyrå? Du kanske har ett engagemang i föreningar och är verksam inom konst, kultur eller media. Kanske arbetar du med barnrättsfrågor och mångfald? Vi riktar oss speciellt till dig som har ett engagemang i att bära vikten av alla människors lika värde.

Mål

Insatsen bidrar till att uppfylla mål med Agenda 2030 och regionala och nationella mål med jämställdhet. Föreläsningen är en samverkan mellan Kommunförbundet Kalmar län och Länsstyrelsen Kalmar län och Riksteatern samt Konstmuseet.

logga för riksteater
loggor för kommunförbundet och länsstyrelsen
logga för GenderEQ
symboler för globala mål utbildning, jämställdhet och jämlikhet
symboler för jämställdhet
Var:
Kalmar konstmuseum, Stadsparken, Kalmar
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
05 maj 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 5 maj klockan 12.00.

Kontakt