17 feb 2023 klocka 08.30 - 09.00

Forum social hållbarhet:
Om hur gängstämpeln hämmar att kunna bryta sig ut från gängsammanhang

Upplyst gångväg i mörker

Vill du lära dig mer om vilka utvecklings- och problemområden som finns i arbetet med att stödja personer att lämna gäng? Under denna halvtimme har du möjlighet! Temat för februari månads inslag av Forum social hållbarhet är brottsförebyggande arbete, med fokus på forskning om att lämna gängsammanhang.

Välkommen till ett tillfälle där du får kunskap om samhällets stöd och kontroll av gängassocierade personer. Forskare från Linnéuniversitetet och Göteborgs universitet har bedrivit forskning för att förstå villkoren att lämna ett gängsammanhang utifrån ett fokus på maskulinitetsperspektiv, kriminella karriärer och samhällets stöd- och kontrollinstanser.

Vid detta tillfälle får du höra Henrik Örnlind, som är en av forskarna, berätta om det resultat som presenteras i rapporten samt vilka utvecklings- och problemområden och som finns i arbetet med att stödja personer att lämna gäng. Det finns också utrymme till frågor och dialog.

När? Fredag den 17 februari kl. 08.30-09.00 via Zoom

Lägg in tillfället i din Outlook-kalender
Lägg in tillfället i din Google-kalender Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur? Klicka här för att ansluta till mötet via Zoom Länk till annan webbplats.

Medverkande:

  • Henrik Örnlind, Linnéuniversitetet
  • Agnes Mitsialos, Länsstyrelsen Kalmar län
  • Helena Nilsson, Länsstyrelsen Kronoberg

Forum social hållbarhet är digitala, kunskapshöjande inslag i samverkan mellan Länsstyrelsen Kalmar län, Länsstyrelsen Kronoberg och Linnéuniversitetet. Temat för de olika inslagen varierar inom kunskapsområdet social hållbarhet, och denna gång har det sin utgångspunkt i frågor kring brottsförebyggande arbete.

Var:
Digitalt. Länk till zoom-mötet för deltagande finns ovan.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt