03 okt 2022 klocka 14.00 - 16.15

Smaken av Östra Småland och Öland

Hamlade träd

Välkommen till en eftermiddag om maten från Kalmar län. Vi bjuder på release av den uppdaterade versionen av Kalmar läns terroiratlas samt på premiärvisning av Smaken av östra Småland och Öland – en film om Kalmar läns terroir.

Vi önskar representanter från länets besöksnäring - både personer verksamma inom näringen (inom restaurang, hotell, besöksmål etc) samt personer som arbetar i stödjande funktioner i länet - varmt välkomna att lära mer om livsmedelslänet Kalmar län.

Regional matidentitet och måltidsupplevelser är ett arbetsområde inom den regionala livsmedels-trategin Växande värde. Ett arbete som syftar till att sätta den lokala maten i fokus. Strategin har funnits sedan 2015 och 2017 togs terroiratlasen - Smaken av östra Småland och Öland fram.

Under eftermiddagen får vi höra Anna K Sjögren, som har omarbetat terroiratlasen, berätta om den uppdaterade versionen som bland annat beskriver Kalmar läns naturgeografiska förutsättningar och länets mathistoria från 1800-talet fram till idag.

Det blir även premiärvisning av filmer om maten från länet baserad på terroiren. Filmer som beskriver länets förutsättningar och matarv och är tänkt att användas i kompetensutbildning för medarbetare inom besöksnäringen eller som temafilm för besökare/matintresserade målgrupper.

Välkommen på filmpremiär och release den 21 september kl. 14.00 på Restaurang Ångkvarnen på Kalmar läns museum alternativt den 3 oktober kl. 14.00 på Matkultur Restaurang och Café i Västervik.

Detta är en aktivitet inom det regionala livsmedelsstrategiarbetet där Länsstyrelsen, LRF Sydost och Region Kalmar län är huvudmän.

Var:
Matkultur, Restaurang och Café, Kulbacken 1, Västervik
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
28 sep 2022

Kontakt