Risk för vattenbrist i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

03 sep 2022 klocka 10.00 - 16.00

Bötterumsmässan 2022

Bild från Bötterumsmässan, man ser faluröda hus och människor

Varmt välkommen till Bötterumsmässan den 3 september i vackra Bötterums hembygdspark om du vill lära mer om olika hantverk inom bland annat byggnadsvård, textilhantverk och trädgård.

Under dagen får du träffa många olika hantverkare, bland annat finns plåtslagare, murare, fönsterrenoverare, byggnadsantikvarier och dekorationsmålare på plats. Kom och ställ frågor om ditt hus! Du får även se hur man bygger gärdesgård och kokar rödfärg.

Samma dag som Bötterumsmässan är det även hemslöjdens dag. Ta med eget tyg eller trasiga jeans och inspireras hur du kan laga och återanvända. Du kan även prova på Sashiko.

Under dagen kommer att finnas spännande saker att köpa, som byggnadsvårdsprodukter, böcker, hantverk, slöjd, mathantverk och växter. Bli du hungrig finns det mat att äta, som till exempel kroppkakor, korv, lammkött, våfflor och kaffe.

Hembygdsförbundet har i samarbete med flera hembygdsföreningar ett bokbord där du kan köpa böcker och prata om lokallitteraturens betydelse för människor. Kom och möt några av länets alla föreningar och inspireras av hur de jobbar med samhällsutveckling i sina bygder.

En nyhet för i år är barn- och familjeaktiviteter! Barn kan bland annat prova på tidsresor, lekar och berättelser i äppelboden.

Program

Mer information och fullständigt program ser du på Kalmar läns museums webbplats.

Bötterumsmässan 2022 Länk till annan webbplats.

Var:
Bötterums hembygdspark, som ligger längs väg 34, mellan Ålem och Högsby
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt