Risk för vattenbrist i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

25 nov 2022 klocka 18.00 - 22.00

Kvällsvandring i naturreservatet Horsö-Värsnäs

Personer promenerar med tända lyktor i mökret.

Vi vandrar ut med pannlampor i höstmörkret mot Horsö. Med lite tur får vi en stjärnklar natt och kan lära oss något om stjärnbilder av varandra.

Vi träffas på parkeringen till Friluftsfrämjandets röda stuga på Värsnäs. Därifrån vandrar vi ut med pannlampor i höstmörkret mot Horsö naturreservat där vi ställer oss i en glänta och tittar på himlen. Vi håller tummarna för att få en stjärnklar natt och att vi kan lära oss något om stjärnbilder av varandra. Efter vandringen finns möjlighet att sitta ned en stund i lugn och ro vid stugan och inta egen medhavd fika.

Vi vill tipsa om varma kläder och termos med ännu varmare chokladdryck. Aktiviteten riktar sig till vuxna. Små barn som bärs i sele och kopplade hundar får medtagas på vandringen. Att delta är gratis och kräver inga förkunskaper.

Några veckor före aktiviteten kommer uppdaterad information och kontaktuppgifter finnas på Friluftsfrämjandets webbplats: https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/kvallsvandring-i-horso-naturreservat/ Länk till annan webbplats. 

FÖRANMÄLAN: anmälan och frågor kan ställas till amanda.wilsson@friluftsframjandet.se

GUIDE: Friluftsfrämjandet Kalmar Öland

ARRANGÖR: Friluftsfrämjandet Kalmar-Öland och Länsstyrelsen Kalmar län

Digital guide - Ta del av alla naturupplevelser under augusti till november Länk till annan webbplats.

Var:
Vi träffas på parkeringen till Friluftsfrämjandets röda stuga på Värsnäs.
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
25 nov 2022

Kontakt