Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

12 okt 2022 klocka 08.30 - 16.00

Barnrätt i fysisk planering - hur och när?

barn som leker och går balansgång

Foto: Mostphotos

Barnkonventionen är lag. Barnperspektiv och barns perspektiv ska ingå i processer kring fysisk planering. Barn bästa ska vara en röd tråd i hur vi planerar offentliga miljöer som barn rör sig i. Det är vi överrens om, men hur gör vi det? På riktigt? Hur får vi in barn och barns röster i processer med fysisk planering? Vad är viktigt att tänka på?

Välkommen till en dag där vi korsbefruktar barns rätt och fysisk planering. Länsstyrelsen i samverkan med Kommunförbundet arrangerar dagen som består av fosrkning om barns miljöer, om verktyg för barns delaktighet i samråd samt goda nationella, regionala och lokala exempel på hur barns delaktighet kan komma in tidigt i processer och vad det betyder för rutiner och planarbete.

Program:

8.30 fika

9.00 Välkommen! Länsstyrelsen och kommunförbundet

9.30-11.45 Vad säger forskningen?

11.45 lunch

12.45- 13.15 Gott exempel från Oskarshamns kommun

13.15-15.30 Workshop Hur kan vår kommun samverka kring barnrätt? (inklusive fika)

15.30-16.00 Avslut

Målgrupp:

samhällplanerare, arkitekter, utvecklingsstrateger inom fysisk planering, strateger inom social hållbarhet, barnrättskoordinatorer, Barn och unganätverk

Då dagen syftar till att skapa förutsättning för samverkan mellan olika verksamheter i en kommun så ser vi gärna att ni är flera från varje kommun och representerar olika frågor - både samhällsplanering och barnrätt.

Dagen genomförs i samverkan med Kommunförbundet inom ramn för det regionala arbetet med barnrätt och implementering av Barnkonventionen

barn som leker och går balansgång

Foto: Mostphotos

VAR:
Oskarshamns folkhögskola, Axel Munthes stig 1, Oskarshamn, lokal Utsikten
KOSTNAD:
kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
05 okt 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 39 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 5 oktober klockan 23.30.

Kontakt