Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

17- 18 sep 2022 klocka 10.00 - 16.00

Matrunda Kalmar län 2022

Hamlade träd

Besök gårdsbutiker och mathantverkare på landsbygden under Matrundan Kalmar län 2022. De håller öppet för dig den 17-18 september kl. 10-16. Besök dina favoriter eller upptäck nya verksamheter som du inte besökt tidigare. Passa på att handla och njuta av lokal mat i Kalmar län.

60 verksamheter har anmält sig till årets Matrunda. Alla som erbjuder gårdsförsäljning eller mathantverk med lokala produkter är välkomna att delta. Det behöver inte vara en stor gårdsbutik utan kan vara till exempel försäljning av grönsaker eller förädlade produkter via en bod eller självbetjäningsbutik. Matrunda - En upptäcktsresa i lokala smaker (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

Saknar du ditt favoritställe? Alla verksamheter deltar inte i Matrundan. Här hittar en karta med Gårdsbutiker och mathantverkare i Kalmar län.

Matrundan finansieras via Landsbygdsprogrammet och vänder sig till verksamheter på landsbygden i Kalmar län. I år samverkar vi med Kronobergs- och Jönköpings län genom att vi arrangerar Mat- och gårdsrundor i respektive län samma helg. Ta en titt på andra sidan länsgränsen via deras kartor. Matrundan i Kronobergs län Länk till annan webbplats. och Gårdsrundan i Jönköpings län Länk till annan webbplats..

Och för dig som vill lära känna den lokala maten i Blekinge så vill vi tipsa om Smaka på Blekinge Länk till annan webbplats. den 11-12 september.

Länsstyrelsen, LRF Sydost och Region Kalmar län är huvudmän för det regionala livsmedelsstrategiarbetet för Kalmar län. Att korta kedjan mellan producent och slutkund är en del av strategin som Länsstyrelsen arbetar med.

VAR:
Kalmar län
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt