Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

05 sep 2022 klocka 13.00 - 16.00

Tillsammans för barnens bästa

en glad flicka som målar med färg

Foto: Mostphotos

Är du i en verksamhet, en förening, som arbetar för barnens bästa? Med barnkonventionen? Vill du samverka med andra föreningar? Vill du, genom din förening, vara med och påverka utvecklingen i länet?

 

Välkommen till en träff med erfarenhetsutbyte och strategisk planering om hur vi i Kalmar län kan bli starkare tillsammans för barnens bästa.

Barnkonventionen blev lag 2019 och genom den har kraven på offentlig förvaltning ökat för att integrera barns perspektiv, barnperspektiv och för att genomföra prövningar för barnets bästa. Mycket och gott arbete för barnens bästa sker i föreningar i civilsamhället. Länsstyrelsen vill med denna inbjudan erbjuda ett forum för utbyte mellan offentlig förvaltning och civilsamhälle samt att tillsammans diskutera behov, vad som är på gång i länet och eventuella samverkansprojekt. Tillsammans kan vi bli ännu bättre!

Målgrupp

Representanter för föreningar i civilsamhället i Kalmar län som bedriver arbete med att uppfylla barnkonventionen, barnrättskoordnatorer och barnrättsstrateger i Kalmar län

Program

13.00 Välkommen! Länsstyrelsen Kalmar län

13.15 En spaning och omvärldsbevakning kring aktuell flyktingsituation med fokus på Ukraina Eddie Meydan, Länsstyrelsen Kalmar län

fika och mingel

14.30 Inspirerande exempel:

#sabbastämningen Kalmar FF

Lokal plattform för samverkan, Rädda barnen Kalmar

Barnrätt i praktiken, Studieförbund

16.00 Avslut

Programmet uppdateras efterhand. Har du särskilda önskemål om innehåll - kontakta helen.e.nilsson@lansstyrelsen.se

VAR:
Calmar Stadshotell, Stortorget 14, Kalmar
KOSTNAD:
kostnadsfri
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
31 aug 2022

Anmäl dig

Kontakt